BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Civileket bombázott le Izrael, miközben a Hamász a tűzszünetről tárgyalna

Több mint 30 civil haláláról számoltak be Gázában az elmúlt napon. A hírek szerint az izraeli légierő a Gázai övezet középső részét támadta, a csapások pedig lakóházakat is eltaláltak. A hírek szerint az elmúlt 24 órában 40 célpontot támadott meg Izrael. A légicsapások előtt nem sokkal a Hamász bejelentette, hogy nyitottak lennének tárgyalni a tűzszünetről.

A Gázai övezetben végrehajtott izraeli csapások több mint 30 embert öltek meg, miközben a felek egy lehetséges tűzszüneti javaslatot mérlegelnek.

Izrael
Gáza
Hamász
Hiába a Hamász tűzszüneti tárgyalásokról szóló javaslata, Izrael tovább bombázza Gázát / Fotó: AFP

Kedd reggel Gáza középső részén hajtott végre légicsapásokat Izrael. Az áldozatok között több nő és gyerek is van – írta meg a Bloomberg. 

A kegyetlen támadást az izraeli hadsereg néhány nappal azután hajtotta végre, hogy a Hamász közölte, nyitottak a háborút lezáró tűzszüneti tárgyalásokra.

Izrael a békülékeny hangok ellenére is folyamatosan bombázza Gázát. Nemrég a Hamász két magas rangú tisztjét is sikerült megölniük. A terrorszervezet állítása szerint az egyik vezetőjük elleni légicsapásban 90 palesztin civil halt meg.

A nemzetközi közösség továbbra is próbálja rávenni a feleket, hogy kezdjenek el tárgyalni a tűzszünetről.

A gázai mentőszolgálat szerint Izrael nincs tekintettel arra, hogy támadásaiban civilek is odavesznek. A hétfő esti és kedd reggeli csapások állításuk szerint négy lakóházat romboltak le. Egy helyszínen dolgozó újságíró az AP-től azt írta, hogy látta a lepedőkbe csavart halott civileket a támadás után.

Izrael tagadja, hogy civil létesítményeket támadna, az IDF állítása szerint célzott csapásokat hajtanak végre a Hamász tagjai ellen.

Az elmúlt 24 órában az izraeli légierő 40 célpontra mért csapást, többségében a Hamász támaszpontjaira és egységeire.

Terrortámadás történt Izraelben

Több izraeli megsérült vasárnap, amikor autóval szándékosan elütötték őket vasárnap. A merényletet egy kelet-jeruzsálemi palesztin hajtotta végre, akit a rendőrök azonnal agyonlőttek. Izrael terrortámadásként kezeli az ügyet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.