BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
President Joe Biden gives a press conference

Újabb ismert demokrata színész szólította fel Joe Bident a visszalépésre

Joe Biden gyatra teljesítménye nagy vihart kavart a pártja körében körében, ezért egyre több demokrata törvényhozó és adományozó kéri az elnöktől, hogy függessze fel a kampányát. Ezúttal egy ismert színésznő arról írt: a 81 éves politikus veszíteni fog, ezért vissza kell lépnie.

Ashely Judd színésznő felszólította Joe Bident, hogy lépjen vissza az elnökjelötségtől az USA Today című lapban megjelent véleménycikkében. Judd elismerően írt Biden elnöki tevékenységéről, de szerinte a vita rávilágított arra a tényre, hogy a 81 éves politikus nem tudja meggyőzni a választókat: alkalmas elnöknek. A híresség szerint ez elriasztja a szavazókat és emiatt Donald Trumpot győzhet ősszel.

President Joe Biden gives a press conference
Joe Biden hisz magában, a demokrata donorok már kevésbé / Fotó: AFP

Ashely Judd véleménynyilvánítása George Clooney állásfoglalását követi. A Vészhelyzet és az Ocean’s Thirteen sztárja a The New York Times című lapban arról írt, hogy veszett fejsze nyele a demokratáknak, ha Biden száll ringbe Trumppal az amerikai elnökségért. Clooney szerint Biden sok csatát megnyert és megmentette Amerikát 2020-ban, de most ezt úgy tudja megtenni, ha visszalép az elnökjelöltségtől.

Mint ismert, Biden és Trump júniusban csapott össze kamerák előtt, a 81 éves elnök pedig sokszor akadozva és összefüggéstelenül beszélt. Trump számos kritikával illette ellenfelét, amire a politikus nem tudott érdemben reagálni, így a hivatalban lévő elnök nemhogy cáfolta, hanem megerősítette a korával kapcsolatos aggályokat.

Megfázás és jetlag

Pedig Biden kérésére több játékszabályt is megváltoztattak, így a szópárbajt ezúttal a CNN szervezte, és a szokásos időponthoz képest hónapokkal előrehozták, valamint közönség sem volt az eseményen, de ezek sem segítettek a regnáló elnökön. A gyatra teljesítményre több magyarázat is született: a politikus tanácsadói először arról beszéltek, hogy Biden megfázott és

nem vette be a gyógyszerét a Donald Trumppal folytatott vitája előtt.

Később Biden egy virginiai adománygyűjtő rendezvényen kijelentette, hogy 15 időzónán keresztül utazott és emiatt jetlag alakult ki nála, így fáradtan vett részt a szópárbajon. Az indoklás azonban szemmel láthatóan nem győzte meg a kétkedőket, a demokraták körében pedig egyre nagyobb a pánik.

A hírességek és a donorok mellett több politikus, kongresszusi képviselő is visszalépésre szólította fel az elnököt, azonban Biden nem tágít. A politikus legutóbb tegnap este közölte: ő a legalkalmasabb személy arra, hogy elinduljon az elnökválasztáson. Azzal érvelt, hogy egyszer már sikerült legyőznie Donald Trumpot, amit újra meg fog tenni.

Pedig a héten Nancy Pelosi, a Képviselőház korábbi elnöke is arról beszélt az MSNBC Morning Joe című műsorában, hogy Bidennek mérlegelnie kell a visszalépését. Barack Obama korábbi elnök ugyan kiállt Biden mellett, de források szerint Obama a színfalak mögött egyre jobban kétkedik abban, hogy Biden legyőzheti Trumpot.

Katasztrofális szereplése miatt Biden elveszítette a független és bizonytalan szavazókat

Az amerikai elnökválasztás eredménye a független szavazókon, azon belül is a kulcsfontosságú csatatérállamok 6 százaléknyi szavazóján múlik, és úgy tűnik, hogy őket elveszítette Joe Biden az első elnökjelölti tévévitán nyújtott katasztrofális teljesítményével. A harmadik párt színeiben induló Robert F. Kennedy Jr. is profitálhat a helyzetből.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.