BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karácsony megszólalt a halálos Árpád hídi baleset után: a kamerák sem nyújtanak védelmet ilyen eseteknél

Karácsony Gergely szerint a sebességmérő kamerák a közlekedésbiztonság szempontjából jelentős szerepet játszanak, de az Árpád hídon történt tragédiát a forgalommal szemben közlekedő gépjármű vezetője okozta.

A fővárosi önkormányzat tavaly, a főpolgármesteri bejelentést követően haladéktalanul megkezdte a fixen telepített, a traffiboxokkal ellentétben állandóan működő sebességmérő kamerák telepítését – olvasható a főpolgármester Facebook-oldalán

EP2I683020240130 Budapest
Karácsony Gergely f?polgármester sajtótájékoztatót tart a BKK-bérletek árak csökkentésével kapcsolatban.
fotó: Tekn?s Miklós (TEK)
Magyar Nemzet
Karácsony Gergely azt mondta, hogy tavaly megkezdődött a sebességmérő kamerák telepítése / Fotó: Teknos

Csütörtöki bejegyzésében ugyanakkor megjegyezte: 

a sebességmérő kamerák a közlekedésbiztonság szempontjából jelentős szerepet játszanak, de az Árpád hídon szerdán történt tragédiát a forgalommal szemben közlekedő gépjármű vezetője okozta.

Karácsony azt írta: tavaly próbaként a Váci úton, a Duna Plaza mellett a korábban eltérő műszaki megoldással kihelyezett, majd megrongált sebességmérő kamerák kiváltása történt meg. Az új eszközök már egy korábban kiépített infrastruktúrára épültek rá, és azóta is élesben üzemelnek – tette hozzá. Közölte: az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az eredetileg tervezett 45 – egy-egy sáv mérésére alkalmas – kamera helyett 26 olyan modernebb sebességmérő kamerát telepítettek, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni.

Korábban Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelölt száz új traffipax telepítését ígérte megválasztása esetén Budapest olyan főútvonalain, ahol a gyorshajtás leginkább veszélyezteti a közlekedésbiztonságot. A  politikus emlékeztetett arra, hogy 2023. július 1-jén egy 26 éves kerékpáros életét követelte egy baleset az Árpád hídon, ami azért következett be, mert két autós versenyezni kezdett. Azt is hozzátette, hogy ugyanakkor 

Karácsony Gergely az akkori baleset apropóján azt az ígéretet tette, hogy 45 traffipaxot, sebességmérő berendezést telepít a gyorshajtók megfékezése érdekében Budapesten, ám egyik ígéretből sem lett semmi.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.