BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az új brit miniszterelnök első dolga volt felhívni Zelenszkijt – Keir Starmer Ukrajna mellett áll

Feltámasztaná az európai együttműködéseket az új brit kormány, amely továbbra is kiáll Ukrajna és támogatása mellett – erről az új miniszterelnök, Keir Starmer beszélt.

A kormányváltás ellenére Nagy-Britannia továbbra is támogatja Ukrajna harcát a háborút indító Oroszországgal szemben — jelentette be az új brit miniszterelnök. Keir Starmer telefonon egyeztetett az ukrán elnökkel, hogy biztosítsa arról, továbbra is kiállnak Kijev ügye mellett.

Keir Starmer
bit kormány
Nagy-Britannia
Keir Starmer alig várja, hogy személyesen találkozzon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel / Fotó: AFP

A brit miniszterelnök az X-en közzétett posztjában is megerősítette, hogy az új kormány kiemelten fontosnak tartja az ukrajnai helyzetet – írja a Kárpáti Igaz Szó.

Ukrajna folyamatos harca az orosz agresszió ellen mindannyiunk számára fontos. Nagy-Britannia támogatása továbbra is eltántoríthatatlan 

– írta Keir Starmer. Hozzátette: alig várja, hogy végre személyesen is találkozhasson Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

A miniszterelnök elhatározását az új brit külügyminiszter, David Lammy is megerősítette, aki első hivatalos látogatására Lengyelországba utazott. Varsóban arról beszélt, hogy a briteknek, illetve a lengyeleknek közös elképzeléseik vannak a NATO jövőjéről, valamint az Oroszország és Fehéroroszország jelentette fenyegetésről. Az új brit kormány számára kiemelten fontosak a lengyel kapcsolatok – jegyezte meg Lammy.

Hangsúlyozta: kormányuknak az egyik célkitűzése, hogy újraindítsák a kapcsolatokat Európával. Kiemelte az olyan ügyeket, mint a biztonság-, a klíma-, az energetikai és a migrációs politika.

Az új brit kormány nem kívánja Ruandába deportálni a migránsokat

Az illegális bevándorlók Ruandába szállításáról szóló tervet azonnal elvetette az új, munkáspárti kormány. Keir Starmer brit miniszterelnök szerint a deportálási tervnek amúgy sincs elrettentő ereje, az csak szemfényvesztést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.