BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Késes támadót lőttek le a német rendőrök

A német rendőrség lelőtt egy férfit, aki egy Nürnberg közelében lévő vasútállomáson támadt három járőrre. Az iráni állampolgár késsel indult meg fenyegetően a rendőrök felé.

Halálos kimenetelű támadás történt egy késes fenyegetés miatt vasárnap a bajorországi Lauf an der Pegnitz vasútállomásán.

Euro 2024: Federal police carry out checks during the European Football Championships
kés
rendőrség
A késes támadót lelőtték a rendőrök / Fotó: dpa Picture-Alliance / AFP

A rendőrségi közlemény szerint a férfi először egy járőröző rendőrautót vett célba, és mikor a rendőrök kiszálltak, ellenük fordult. A szóvivő elmondta, hogy a férfinél kés volt, de a rendőrök nem sérültek meg.

A lelőtt férfi az azonnali elsősegély ellenére a helyszínen elhunyt. A rendőségi közlemény szerint a támadó egy iráni állampolgárságú 34 éves férfi volt. A támadás feltételezett indítékáról nem közöltek semmit.

Gyakoriak a késes támadások

Korábban beszámoltunk arról is, hogy több embert, köztük iszlámellenes radikális jobboldali aktivistákat késelt meg egy támadó a dél-németországi Mannheim városában múlt pénteken. A támadót a helyszínen lelőtték a rendőrök. Márciusban Svájcban történt antiszemita késeléses támadás, míg tavaly Németországban áprilisban egy duisburgi edzőteremben, májusban pedig egy berlini iskolában is történt késes támadás. 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.