BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már több mint 38 ezer palesztin halt meg a háborúban

Közben az izraeli mentőszolgálat szerint két nőt könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba Észak-Izraelben, miután figyelmeztető szirénák szólaltak meg egy Libanonból érkező rakétatámadás miatt.

Összesen 38 011 palesztin halt meg és 87 445 sebesült meg a Gázai övezetet ért izraeli csapásokban és a harcokban október 7. óta – derül ki a Hamász irányítása alatt álló gázai egészségügyi minisztérium adataiból.

DEIR AL-BALAH, GAZA - JULY 03: (EDITORS NOTE: Image depicts death)  Relatives mourn following receiving the body of 4-year-old Abu al-Rus killed in Israeli attack on Nuseirat Refugee Camp from the morgue of al-Aqsa Martyrs Hospital in Deir Belah, Gaza on July 03, 2024. Ashraf Amra / Anadolu (Photo by ashraf amra / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: Ashraf Amra / ANADOLU / AFP)

Az elmúlt 24 órában 58 palesztin hunyt el és 243 sebesült meg a harcokban. Közben az izraeli mentőszolgálat szerint két nőt könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba Észak-Izraelben, miután figyelmeztető szirénák szólaltak meg egy Libanonból érkező rakétatámadás miatt.

A Hezbollah azt állítja, hogy több mint 200 rakétát lőtt ki több izraeli katonai objektumra, megtorlásul a szerdai izraeli légi támadásra, amely megölte a csoport egyik magas rangú parancsnokát. Ma Izrael erre válaszul több mért légi csapást libanoni célpontokra, köztük a rakéták indítóállomásaira.

Izrael újabb 12 négyzetkilométert szakított ki Ciszjordániából, az ENSZ őrjöng

Izrael 30 éve nem sajátított ki akkora területet Ciszjordániából, mint most. A telepesek egy 12,7 négyzetkilométeres részt kaptak most meg Tel-Avivtól, ahonnan a palesztinoknak távozniuk kell. Az Egyesült Államok és az ENSZ szerint Izrael túlzásba esik. A nemzetközi jog szerint a telepépítés törvénytelen a megszállt palesztin területeken.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.