BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási változások a Suzukinál - három modell is lekerül a palettáról

Hamarosan tényleg megérkezhet a Suzuki első, kizárólag elektromos hajtású autója, ez pedig áldozatokat követel. Több modell is távozik az európai kínálatból.

Jó pár éve ígérgeti már a Suzuki az első elektromos autóját, most először viszont úgy tűnik, konkrét lépéseket tesz a márka az ügyben. Ennek jele, hogy ismert modellek tűnnek el a kínálatból. Ilyen az Ignis és a kombi Swace, valamint a Jimny haszongépjárműként számon tartott terepjáró – írta az Autonavigátor.hu.

Modellváltások jönnek a japán gyártónál is / Fotó: Szigetváry Zsolt

Egyúttal az is hivatalos megerősítést nyert, hogy az új Swiftből biztosan nem készül Sport kivitel. 

Dale Wyatt, a gyártó brit kirendeltségének vezérigazgatója egy közleményben megerősítette az információt, majd hozzátette: „Ezen modellek kivonásával helyet csinálunk a villanyautónknak, és versenyképesek tudunk maradni egy olyan időszakban, amikor a hibrid és elektromos termékek határozzák meg az üzletágat.” 

A Suzuki az emissziómentes autó érkezéséig a Swift, az S-Cross, a Vitara és az Across eladásait igyekszik felpörgetni.

A kivezetendő modellekre azért esett a választás, mert az eladási számaik alapján a márkán belül sem ezek a legkeresettebbek. A Suzuki 2030-ig öt villanyautót kíván bevezetni az európai piacra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.