BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vadiúj orosz légvédelmi rendszer tűnt fel a fronton

Videó is készült a közepes hatótávolságú légvédelmi rendszerről. Az SZ-350 egyszerre több célpontot is képes semlegesíteni.

Oroszország 2020-ban rendszeresítette az egyik legújabb légvédelmi rendszerét, a közepes hatótávolságú SZ-350 Vityazt, melyről eddig nem sok felvétel készült az orosz–ukrán háborúban.

Moscow,,Russia,-,June,24,,2020:the,Launcher,Of,The,SZ-350
Az SZ-350 alig pár éves légvédelmi rendszer / Fotó: Shutterstock

Most azonban a rendszer egyik eleméről, a fronton szolgálatot teljesítő 50P6 rakétaveőről tettek közzé videót. A közösségi médiában megjelent felvételekből az nem derül ki, hogy az új légvédelmi rendszert a front melyik szakaszán vetették be.

Bár az SZ-350-t az orosz hadsereg csak 2020-ban állította hadrendbe, azt már a szíriai háborúban is használták. A ritkaságnak számító rendszer elméletileg egyszerre több ballisztikus vagy cirkálórakétát – köztük a híres HIMARS-rendszer rakétáit – is képes elfogni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.