BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Technikai okokból marad el a német külügyminiszter budapesti látogatása

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter programja változott meg az utolsó pillanatban. A látogatás elhalasztása azonban a magyar fél szerint teljes mértékben technikai és nem politikai.

Technikai és nem politikai okok miatt marad el Annalena Baerbock német külügyminiszter hétfőre tervezett budapesti látogatása – közölte szombaton a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Szijjártó Péter
Előre nem látott program jött közbe Szijjártó számára / Fotó: AFP

A közlemény szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter programjának előre nem látott változása miatt Magyarország kérte a látogatás elhalasztását, ám remélik, hogy a külügyminiszteri találkozóra a közeljövőben sor kerül. A halasztás oka teljes mértékben technikai és nem politikai.

Pénteken a német külügyminisztérium elképesztőnek nevezte a találkozó elhalasztását, miközben őszinte és komoly megbeszélésre lenne szükség, miután Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Moszkvában találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – idézi fel a Reuters.

A moszkvai találkozó 2022 áprilisa óta az első alkalom volt, hogy uniós kormányfő Moszkvában tárgyalt Putyinnal és több uniós politikust is feldühített, akik azt is jelezték, hogy Orbán Viktor nem az EU nevében tárgyal. Ennek ellenére a tárgyalásról szóló kommunikáció legtöbb elemén ott található a magyar uniós elnökség logója, legyen szó a miniszterelnök X-en vagy Facebookon közzétett bejegyzéseiről.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.