BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zelenszkij megszólalt a Tucker Carlson-interjúval kapcsolatban

Vlagyimir Putyin után Volodimir Zelenszkijjel is exkluzív anyagot készítene az amerikai újságíró. Az ukrán elnök hivatala tagadja, hogy interjút adna Tucker Carlsonnak.

Tucker Carlson amerikai újságíró a Fox News tévécsatornától való kényszerű távozása óta online folytatja közéleti tevékenységét, és továbbra is előszeretettel készít interjúkat vezető politikusokkal. Munkásságának egyik fő színtere az X közösségi oldal. Itt jelentette be szerdán, hogy hamarosan interjút készít Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Kijev azonban tagadja, hogy bármi ilyen tervben lenne – írta a The Kyiv Independent.

Volodimir Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij, úgy tűnik, hogy nem ad interjút Tucker Carlsonnak / Fotó: AFP

„Úgy tűnik, hogy összejön végre a Zelenszkij-interjú. Két éve próbálkozunk leülni vele, különösen azóta, hogy februárban interjút készítettünk Putyinnal. A fő cél az, hogy az amerikaiakhoz eljussanak a szükséges információk arról a konfliktusról, amely teljesen átformálja országuk helyzetét a világban. Reméljük, hogy hamarosan megjelenhet” – írta posztjában Tucker Carlson.

Mielőtt azonban a nézők már dörzsölhetnék tenyerüket, az ukrán elnök hivatala is megszólalt az exkluzív interjúval kapcsolatban. Szerhij Nyikiforov, az elnöki hivatal szóvivője csütörtökön arról számolt be, hogy Volodimir Zelenszkij nem tervezi, hogy interjút adjon Tucker Carlsonnak. Nyikiforov szarkasztikusan reagált Carlson bejegyzésére, akit szélsőjobboldali politikai kommentátornak nevezett:

Alaposabban kellene ellenőriznie forrásait az FSZB-nél.

Carlson februárban ellentmondásos és sokat kritizált beszélgetést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Az amerikai újságírót sokan bírálták, mivel túlzottan tiszteletteljes volt a Kreml fejével, és nem igazán tett fel neki valóban kemény kérdéseket, pedig az akkor két éve tartó orosz–ukrán háborúval kapcsolatban bőven lett volna miről beszélgetni az orosz elnökkel. A nem túl ellenséges hangnem egyébként magát Putyint is meglepte. Könnyen lehet, hogy ez is szerepet játszik abban, hogy Zelenszkij most nem szívesen ülne le Tucker Carlsonnal.

Tucker Carlsont felrobbantani tervező személyt tartóztattak le az oroszok

Moszkvában letartóztattak egy férfit, akit állítólag azzal vádolnak, hogy az ukrán hírszerzés fizetett neki, hogy robbanószerkezetet helyezzen el Tucker Carlson járművére, és meggyilkolja a neves amerikai újságírót a Putyinnal készített interjú idején.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.