BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe Budapesten és egész Pest vármegyében

A következő napokban tilos tüzet gyújtani Budapesten és egész Pest Vármegyében – ezzel már hét vármegyére rendeltek el tilalmat. A Nébih arra kéri a lakosokat, hogy belterületen se gyújtsanak nagy lángmagasságú tüzet, mivel a szél több száz méterre is elviheti a forró zsarátnokot. A tűzgyújtási tilalom a hőségriadó alatt biztosan érvényben marad.

Az elmúlt napok magas átlaghőmérséklete miatt jócskán megnőtt az erdőtüzek kockázata, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével hétfőtől Budapesten és Pest vármegyében is elrendeli a tűzgyújtási tilalmat – közölte a Nébih.

Hiking,Pot,,Bowler,In,The,Bonfire.,Fish,Soup,Boils,In
Fotó: Shutterstock

Kiemelték, hogy emellett fenntartják a tűzgyújtási tilalmat 

  • Bács-Kiskun, 
  • Csongrád-Csanád, 
  • Baranya, 
  • Békés, 
  • Hajdú-Bihar és 
  • Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a következő napokban az előrejelzések szerint nagyon magas átlaghőmérséklet és napsütéses óraszámok várhatók.

A Nébih óvatosságra inti a lakosokat, a közlemény szerint 

fontos, hogy belterületen se gyújtsanak nagy lángmagasságú tüzet, ugyanis a füsttel felszálló égő zsarátnokok több száz méterre is tüzet idézhetnek elő.

Hozzátették: a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, illetve azok 200 méteres körzetében szintén tilos a tűzgyújtás. A korlátozás alatt a tűzgyújtás nem engedélyezett a kijelölt, kiépített erdei tűzrakóhelyeken sem.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az érdeklődők a www.erdotuz.hu-n szerezhetnek információkat – olvasható a Nébih közleményében.

Ismét lecsap ránk a brutális hőség

Hétfőn 30 és 36 fok között alakul a hőmérséklet. A hét további részében is tartós maradhat a hőség.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.