BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az izraeli háború 273. napja – tűzszünetről tárgyalt Joe Biden és Benjamin Netanjahu

Telefonon egyeztetett egymással Joe Biden és az izraeli elnök, Benjamin Netanjahu. A megbeszélés témája a tűzszünetről szóló tervek, illetve a Hamász voltak. Biden kijelentette, hogy mindenben támogatja Izraelt, nemcsak Gázában, hanem a libanoni Hezbollahhal szemben is.

A gázai tűzszüneti tervről, és a Hamász arra adott válaszáról is egyeztetett telefonon Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök csütörtökön.

The President And First Lady Welcome Military Families To The White House For July 4th
Joe Biden
Bejnamin Netanjahu
Izrael
Egyesült Államok
Gáza
tűzszünet
Bár tűzszünetről még szó sincs Gázában, Joe Biden szerint a dolgok jól haladnak / Fotó: NurPhoto via AFP

A Fehér Ház közleménye szerint az amerikai elnök üdvözölte, hogy az izraeli kormányfő felhatalmazta a tárgyalásokon részt vevő izraeli kormányzati illetékeseket, hogy folytassanak egyeztetést a tűzszüneti folyamatban közreműködő amerikai, katari és egyiptomi közvetítőkkel.

A tűzszüneti tervezet arra az izraeli javaslatra épül, amelyet az ENSZ Biztonsági Tanácsa, és a G7-ek is támogatnak, amelynek részleteiről még májusban Joe Biden számolt be. A terv megvalósulása több lépésben vezetne el az összes, még Hamász kezében lévő túsz elengedéséhez.

Joe Biden, a Fehér Ház közlése szerint, megerősítette „megmásíthatatlan elkötelezettségét” Izrael biztonsága iránt, beleértve az Irán által támogatott libanoni Hezbollah jelentette fenyegetést.

A két vezető egyaránt üdvözölte, hogy kormányzataik nemzetbiztonsági illetékesei július 15-én találkoznak a stratégiai konzultatív csoport keretében.

Izrael miatt jönnek Magyarországra a franciák és az olaszok

Az izraeli futballválogatott a háború miatt az ősszel is Magyarországon játssza hazai mérkőzéseit, ami azt jelenti, hogy a Nemzetek Ligája-csoportjából Franciaország és Olaszország is Budapestre látogat. Izrael a Budapest Honvéd több mint 8000 fős stadionjában, a Bozsik Arénában fogadja majd ellenfeleit az ősszel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.