BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európa Ursula von der Leyenhez hű része sorban küldi a gratulációkat

Felsorakoznak Ursula von der Leyen támogatói. Az EP-elnöke, a belga miniszterelnök, a Benelux-országok vezetői mind gratulációjukat fejezték ki Ursula von der Leyennek.

Az Európai Parlament elnöke, valamint a Benelux-országok vezetői is gratuláltak Ursula von der Leyennek, akit az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban újraválasztott az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. Roberta Metsola, az uniós parlament elnöke szerint az újraválasztás Von der Leyen megingathatatlan értékeit bizonyítja.

Sorban gratulálnak Ursula von der Leyennek a szövetségesei / Fotó: AFP

Roberta Metsola, az Európai Parlament kedden újraválasztott elnöke az X-en közzétett üzenetében kiemelte: újraválasztása bizonyítja Ursula von der Leyen erős vezető szerepét és megingathatatlan értékeit a megpróbáltatások idején.

Európa együtt erős és készen áll 

– írta üzenetében az uniós parlament elnöke.

Alexander De Croo belga kormányfő üzenetében szintén gratulált az uniós bizottság elnökének „keményen megküzdött” újraválasztásához. „Erőt és bölcsességet kívánok” – fogalmazott. Közölte, az Európai Bizottság előtt számos feladat van. Az EU egységes piaca és versenyképessége újraélesztésre szorul. Belgium továbbra is az Európai Bizottság hűséges partnere marad – jelentette ki De Croo.

Dick Schoof holland kormányfő üzenetében azt írta: a nagy kihívások idején nagyszerű, hogy „Európa számíthat az Ön tudására, tapasztalatára és vezetői szerepére. Várom, hogy önnel együtt dolgozhassak a migráció feletti nagyobb ellenőrzés, gazdaságunk és biztonságunk erősítése, valamint a mezőgazdasági ágazat kilátásainak javítása érdekében. Sok sikert kívánok az előttünk álló fontos feladatokhoz” – írta üzenetében a holland miniszterelnök.

Luc Frieden luxemburgi miniszterelnök üzenetében azt írta, Ursula von der Leyen azon törekvése, hogy nagyobb jólétet, biztonságot és demokráciát biztosítson az Európai Unió számára, megfelelő választás az Európai Bizottság vezetésére a következő öt évben.

Josep Borrell lehet, hogy mégsem bojkottálja Magyarországot

Az EU leköszönő külügyi vezetője nem hirdetett nyíltan bojkottot, hanem egy trükköt talált ki: az augusztusi budapesti külügyi csúcstalálkozó időpontjában hivatalos egyeztetésre hívja össze az EU külügyminisztereit. Borrell lépése azonban veszélyes precedenst teremthet, sokan bírálják miatta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.