BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válaszolt a Hezbollah rakétazáporára Izrael

Tovább dörögnek a fegyverek az izraeli–libanoni határon. A Hezbollah egyik legfontosabb parancsnokával végeztek az izraeliek szerdán.

Ellencsapásokat mértek az izraeli hadsereg erői libanoni célpontokra, köztük a rakéták indítóállomásaira, miután Libanonból mintegy kétszáz rakétát és húsz drónt lőttek ki Izrael északi részeire a Hezbollah – jelentette az izraeli katonai rádió.

Hezbollah
A Hezbollah és Izrael között időről időre fellángolnak a harcok / Fotó: AFP

A Hezbollah azután tartotta a határ teljes szélességében, a Földközi-tenger partján fekvő Nahariától a Golán-fennsík és a szíriai határ felé eső Kirjat Smónáig szinte folyamatosan tűz alatt Izrael északi részét  több mint egy órán át, hogy szerdán az izraeli hadsereg (IDF) célzott légi csapással megölte a Hezbollah három legfontosabb parancsnokának egyikét, Mohamed Naszrt Türosz térségében.

A Hezbollah libanoni síita milícia képviselője az al.Dzsazírának ki is fejtette, hogy a támadások válaszcsapások a parancsnok likvidálása után. Naszr a Hezbollah Azíz egységének volt a parancsnoka, amely Dél-Libanonból rendszeresen lövedékeket indított Izrael ellen az utóbbi kilenc hónapban, a gázai háború kitörése óta. A parancsnok részt vett két izraeli katona elrablásában is 2006-ban, ami miatt akkor kirobbant a második izraeli–libanoni háború.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.