BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A fekete ruhák betiltásával küzdene a depresszió ellen egy texasi iskola

A tanárok szerint a diákok öltözködése akkor változik meg, amikor mentális problémákkal küzdenek. Kérdés azonban, hogy a tünet kezelése hoz-e valódi segítséget.

Egy texasi iskola megtiltja a tanulóknak, hogy tiszta feketében járjanak, mondván az nem tesz jót a diákok mentális egészségének. Az El Paso-i körzethez tartozó Charles Middle School (a middle school a magyar felsőtagozatnak felel meg) azután döntött így, hogy elharapózott a tanulók körében a fekete ruhák divatja.

fekete
A fekete ruhák betiltása nem biztos, hogy elhozza a deprsszió végét (Fotó:  KFOX-TV)

A szülőknek írt levelében Nick DeSantis iskolaigazgató azonban ezt a kinézetet a depresszióval, a mentális betegségekkel és a bűnözéssel kapcsolta össze, szembe a boldog és egészséges tanuló ifjúsággal.

Néha továbbra is engedélyezett a fekete

A BBC beszámolója szerint az új dress code továbbra is megengedi, hogy a gyerekek egy-egy fekete ruhadarabot felvegyenek és egyes napokon továbbra is szabad tiszta feketében menni. 

A tanárok szerint a fiatalok öltözése akkor kezdett el megváltozni, amikor túlságosan sok stresszel vagy depresszióval küzdöttek.

Az iskola közleménye szerint a változás az érdekeltek által megfogalmazott aggályok és javaslatok hatására született, ám nem nyerte el minden szülő tetszését, akik inkább az iskolai zaklatás elleni fellépéssel küzdenének a gyerekek mentális egészségéért, hiszen a fekete ruhák tiltása a problémák okát nem oldja meg.

A közösségi médiában volt, aki inkább az iskolapszichológus használatát javasolta, ahelyett, hogy megtiltsák a diákoknak, hogy olyan ruhát viseljenek, melyben jól érzik magukat. Az is igaz azonban, hogy amennyiben az iskola megközelítése mégis működőképesnek bizonyul, az óriási áttörést jelentene a mentális problémák kezelésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.