BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Egyesült Államok kiterjesztette az Oroszország elleni szankciókat

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma augusztus 23-án, pénteken új szankciókat jelentett be az orosz gazdaság ágazatai – különösen a hadiipari komplexum és a pénzintézetek – ellen. Több mint hatvan orosz technológiai és védelmi vállalatot, amelyek fontos szerepet játszanak az orosz védelmi ipar támogatásában és fejlesztésében, új amerikai szankciók sújtanak – jegyzi meg az amerikai pénzügyminisztérium.

Büntetőintézkedés alá veszik a fegyverek, az automatizálás és a robotika fejlesztésével és korszerűsítésével, a kettős felhasználású elektronika fejlesztésével és beszerzésével, a digitális megfigyeléssel, a dolgok internetével és a mesterséges intelligenciával foglalkozó szervezeteket − számolt be a Pravda az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának közleményére hivatkozva.

szankciók
Újabb szankciókkal sorozta meg az Egyesült Államok Oroszországot – Moszkva számol az évekig tartó büntetőintézkedésekkel / Fotó: Aleksandrkozak

Emellett az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma szankciókat vezetett be az orosz kohászati ​​és bányászati ​​ágazat számos vállalkozására, különösen az acél-, vas- és szénbányászati ​​vállalatokra, valamint az ezeket kiszolgáló vállalatokra.

Továbbá új orosz pénzügyi cégek jelentek meg az amerikai feketelistán, amelyek hozzáférést biztosítanak Moszkvának a nemzetközi pénzügyi rendszerhez.

Ezek az Atol fizetési szolgáltatásokat nyújtó programok orosz fejlesztői és a Center for Financial Technologies cégcsoport, valamint az oroszországi „Diasoft” pénzügyi szektor egyik legnagyobb orosz fejlesztője és az információs technológia szállítója.

Összesen több mint 400 magán- és jogi személy szerepel az Egyesült Államok új szankciós listáján. Ezek közül több mint száz az orosz szankcióelkerülési hálózatokhoz kapcsolódik , amelyek 16 joghatóságban működnek.

„Hálás vagyok az Egyesült Államoknak, amiért ma további erős szankciókat vezetett be Oroszország ellen” – közölte az X közösségi oldalán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Mint írta, az új amerikai csomagban szereplő, közel 400 szankciós cél tovább gyengíti Oroszország azon képességét, hogy agresszív háborút folytasson Ukrajna ellen.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.