BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, mi lett a három bulizó fiatallal, akiket a Dunába sodort a víz

A fiatalok egy közeli szórakozóhelyen mulattak, de a partit az Ördög-árok nevű szennyvízelvezetőnél fejezték be. A hirtelen lezúduló eső azonban többeket elsodort, hárman eltűntek. Az I. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

Nem múlott sokon a tragédia csütörtök hajnalban a Duna-parton, az Erzsébet híd budai hídfőjénél.

duna
buli 
fiatal
rendőrség
A mentősök ellátták a sérülteket, a Dunából kiúszóknak pedig melegítő takarót adtak / Fotó: Bors

Többtucatnyi fiatal együtt indult el partizni egy közeli szórakozóhelyre, azonban időközben a közösségi oldalakon egy after partyt szerveztek a Duna-partra, az úgynevezett Ördög-árok szennyvízelvezetőhöz – írta a Bors

Ahogy azt megírtuk, a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz hajnali három óra körül érkezett bejelentés arról, hogy az Erzsébet híd budai oldalán, az Ördög-árok kifolyónál emberek sodródtak a Dunába. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését, a rendőrök a parton folytatták a kutatást, míg a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított.

Néhányan saját erejükből ki tudtak úszni, őket kisegítették a vízből

– tették hozzá.

A Bors úgy tudja, hogy a hirtelen lezúduló esőtől egy zsilip átszakadt, és a víztömeg magával sodorta a riadt és sikoltozó srácok egy részét. A gondot az okozta, hogy a bulizók egy része magában a szennyvízcsőben ücsörgött, így őket elemi erővel érte az áramló víztömeg, ami aztán egyenesen a Dunába sodorta a fiatalokat. A lap úgy értesült, hogy többen megsérültek, őket ugyanis a part menti szikláknak és éles köveknek lökte az árhullám.

Egyikük ezután segítséget hívott, a tűzoltók, a mentők és a rendőrök pedig a helyszínre siettek. Aggodalmuk nem volt alaptalan:

bár többen kiúsztak a vízből, de három fiatalnak nyoma veszett. 

Hajnali öt környékén a fiatalok még a parton várakoztak, hőtartó fóliába csomagolva zokogtak és vigasztalták egymást, miközben eltűnt társaikat a parton a rendőrök, míg a vízben a búvárok keresték. 

A történet szerencsés módon ért véget:

kiderült, hogy az eltűntnek hitt bulizóknak nem veszett nyomuk, hanem korábban hazamentek aludni.

Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja. A BRFK később azt közölte, hogy a körülmények tisztázása érdekében az I. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.