BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hadijelentés: elfoglaltak egy ukrán települést az oroszok

Egy Szu-27 harci repülőgépet, 13 HIMARS rakétát, továbbá 162 drónt és két Leopard típusú harckocsit is kilőttek az oroszok.

Orosz csapatok elfoglalták a Donyeck megyei Novoszelivka Pervaja települést – közölte az orosz védelmi minisztérium a vasárnapi hadijelentést ismertetve.

Military mobility of 'Da Vinci Wolves' battalion of Ukrainian army
Az orosz beszámoló szerint 1900 ukrán katona esett el vagy sebesült meg a harci érintkezés vonalán / Fotó: Anadolu via AFP

A  jelentés szerint az ukrán hadseregnek több mint 1900 katonája esett el vagy sebesült meg a harci érintkezés vonalán.

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg több lőszer- és üzemanyagraktárt, egy Szu-27 harci repülőgépet, 13 HIMARS rakétát, továbbá 162 drónt, két Leopard típusú harckocsit, valamint egy Patriot légvédelmi rakétarendszer radarállomását.

Pár órával korábban az ukrán légierő parancsnoka vont mérleget a háború kirobbanása óta eltelt két és fél évről, kiemelve az elért sikereket. Eközben a Razumkov Központ közzétette kutatását, melyből kiderül, hogy az ukrán lakosság jelentős része, közel 44 százaléka már úgy véli, hogy itt az ideje a béketárgyalások megkezdésének Oroszországgal. Rossz hír ugyanakkor, hogy elenyésző azok száma, akik a békéért cserébe hajlandók lennének lemondani az oroszok által elfoglalt területekről, így a fegyvernyugvásra egy ideig még biztosan várni kell.  

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.