BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét dörögnek a fegyverek a libanoni-izraeli határon

A kedd esti izraeli légicsapásokra rakétazáporral válaszolt a Hezbollah. Több rakéta a híres izraeli Vaskupolán is átjutott.

Újabb rakétazápor zúdult Észak-Izraelre Libanonból szerda reggel, a Golán-fennsíkon egy izraeli civil megsebesült – közölte a helyi mentőszolgálat.

Hezbollah
A Vaskupola nem tudta a Hezbollah minden rakétáját elfogni / Fotó: AFP

A Hezbollah libanoni síita mozgalom szerda reggel óta az izraeliek szerint mintegy 135 rakétával és drónnal indított támadást, ezért az izraeli hatóságok utasították a Golán-fennsíki Kacrin településen élőket, hogy maradjanak óvóhelyük közelében, és csak szükség esetén hagyják el otthonukat.

Egyszerre ötven rakétát indított a Hezbollah

A tájékoztatás szerint a Hezbollah mintegy ötven rakétát szinte egyszerre indított el a Golán-fennsík irányába, így közülük több átjutott a Vaskupola nevű izraeli légvédelmi rendszeren. Több rakéta a Golán-fennsík legnagyobb, civilek lakta városában, Kacrinban csapódott be, tüzet okozva több épületben. 

Egy 30 év körüli férfi súlyosan megsebesült egy, a házát érő rakéta miatt, de ki tudott menekülni az épületből.

Több helyen légiriadó volt a libanoni határhoz közeli Galileában is az Izraelbe hatoló rakéták és lövedékek miatt. A támadássorozat előzménye, hogy izraeli vadászgépek kedden este mélyen, mintegy száz kilométerre behatoltak Libanon területe fölé, és támadták a Hezbollah fegyverraktárait, valamint az ország déli részén egy rakétával egy Hezbollah-fegyveres halálát okozták.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.