BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lehet, hogy eldőlt, ki lesz a demokraták alelnökjelöltje

A legfontosabb csatatérállam kormányzója több rendezvényt is lemondott a hétvégén. A jelöltet pedig Pennsylvaniában mutatják be kedden, így jó eséllyel Josh Shapiróról lehet szó.

Egyre több jel utal arra, hogy Pennsylvania kormányzója, Josh Shapiro lesz Kamala Harris alelnökjelöltje a novemberi amerikai elnökválasztáson. A politikus sajtóhírek szerint benne van a lehetséges jelöltek szűk körében, míg a Harris-kampány korábban közölte, hogy kedden Pennsylvaniából indul a jelenlegi alelnök és demokrata elnökjelölt és alelnökjelöltje kampánykörútra a kulcsfontosságú középnyugati államokban.

Governors Whitmer And Shapiro Campaign For Kamala Harris
Shapiro már most is kampányol Harris megválasztásáért is / Fotó: Getty Images

A CNBC információi szerint pedig Shapiro két pénzgyűjtő rendezvényt is lemondott a New York állam tengerparti Hamptons régiójában a hétvégén. A kormányzó szóvivője csak annyit árult el, hogy 

hetekkel ezelőtt leszervezett rendezvényekről van szó, ám a politikus programja változott, így nem tud azokon részt venni.

Shapiro mellett szól az is, hogy az általa vezetett Pennsylvania talán az egyik legfontosabb csatatérállam, aminek elhódítása szinte kötelező a demokraták számára, ha meg akarják tartani a Fehér Házat. Shapiro pedig különösen népszerű az államban. A politikust egyébként mérsékeltnek tartják, aki hajlandó kompromisszumokat is kötni a republikánusokkal. Shapiro alelnökjelöltté válására az előrejelzési piacok 80 százalék körüli esélyt adnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.