BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Luxusjachtbaleset: megtalálták Hannah holttestét

Mike Lynch iparmágnás 18 éves lányát is megtalálták a búvárok.

A tűzoltóság barlangi búvárai néhány perccel ezelőtt azonosították a hajótörés utolsó eltűntjének, Hannah Lynchnek, a Bayesian luxusjacht múlt hétfőn történt hajótörésében eltűnt angol iparmágnás tizennyolc éves lányának holttestét – közölte a ANSA.

jacht
luxusjacht
A jachtból nehéz volt kiemelni a búvároknak a holttesteket / Fotó: AFP

A búvárok azonosították a lány holttestét, és most azon dolgoznak, hogy visszahozzák a felszínre. 

Ők hatan voltak azok, akiket eddig kerestek

  • Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley International elnöke
  • és felesége, Anne Elizabeth Judith Bloomer.
  • Mike Lynch brit vállalkozó
  • és lánya, Hanna.
  • Lynch ügyvédje, Chris Morvillo
  • és felesége, Nada.

Őket azonban nemcsak az kötötte össze, hogy élvezték az 56 méteres Bayesian kínálta páratlan körülményeket, hanem az is, hogy ugyanazt ünnepelték: Mike Lynch milliárdos tech guru bírósági felmentését az amerikai informatikai óriás, a Hewlett-Packard (HP) által indított büntetőperben.

Mike Lynch körül hemzsegtek a brit és az amerikai titkosszolgálat emberei

A luxusjachtbaleset hátteréről egyre sötétebb információk látnak napvilágot. Azt a Világgazdaság is megírta, hogy a vitorláson lévő társaság tagjainak különböző okokból (rokoni vagy partneri) mind meghatározó köze volt az amerikai tech óriás, a Hewlett-Packard (HP) ellen vívott harcban, amely 12 éven át zajlott a bíróságok előtt. 

A HP azért indított büntetőpert, mert szerinte Mike Lynch és társa, Stephen Chamberlain csalást követett el, amikor 11 milliárd dollárért értékesítette neki az Autonomy nevű szoftvercéget. Ennek tényleges értékét az amerikai vállalat közel 9 milliárd dollárral értékelte kevesebbre. Végül az idén júniusban a vádlottak teljes felmentést kaptak. (Ez egyébként annak fényében rendkívül különös, hogy az Autonomy pénzügyi vezetőjét, Sushovan Hussaint 2018-ban csalásért elítélték, majd később öt év börtönbüntetést kapott.)

Stephen Chamberlain múlt szombaton vesztette életét egy autóbalesetben Angliában, Mike Lynch pedig hétfőn tűnt el, miután az 56 méteres luxusjachtja elsüllyedt Porticello kikötőjében. A Politico most újabb nem mindennapi részletekről számolt be: Mike Lynch kapcsolatban állt a brit kémfőnökökkel, üzleti vállalkozásai pedig 

szorosan összefonódtak mind a brit, mind az amerikai hírszerzés világával.

Lynch az Autonomy-eset után társalapítója volt a Darktrace kiberbiztonsági cégnek, Chamberlaint pedig pénzügyi vezetőnek nevezték ki. A lap hangsúlyozta, hogy egyelőre semmi nem utal arra, hogy a két férfi balesete mögött bűncselekmény állna, tragikus véletlenek egybeesésnek tulajdonítják ezeket. 

Luxusjacht-baleset Olaszországban: akinek köze volt az amerikai világmultival szembeni perhez, mind meghalt vagy eltűnt

Mintha elátkozták volna a Bayesian vitorlást. Pontosabban nem is a hajót, hanem az azon ünneplő társaságot. Pontosabban nem is csak a hajón ünneplő társaságot, hanem azokat, akik Mike Lynch brit milliárdossal együtt érintettek voltak a Hewlett-Packard által indított büntetőperben. A luxusjachtbaleset háttere már-már hátborzongató.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.