BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már Kína is hazahívja polgárait Libanonból

Egyre nagyobb az esélye az újabb háborúnak a Közel-Keleten. Egy libanoni háború pusztítóbb lehet a gázainál is.

Hiába zajlanak tűzszüneti tárgyalások a Hamász és Izrael között Kairóban, a sikerre egyre csökken az esély, miközben Irán és a Hezbollah régóta megígért bosszúja is várat magára.

Smoke billows dring an Israeli strike in the southern Lebanese town of Khiam on August 9, 2024, amid ongoing cross-border clashes between Israeli troops and Hezbollah fighters. (Photo by Rabih DAHER / AFP) Libanon
Az izraeli–libanoni határon egyre gyakrabban szólnak a fegyverek / Fotó: Rabih Daher / AFP

A Hezbollah és Izrael között ráadásul egyre hevesebbek az összecsapások, a libanoni síita szervezet már szinte mindennap több mint száz rakétát zúdít Izraelre. A fokozódó feszültség Kína figyelmét sem kerülte el, az ázsiai ország bejrúti követsége arra kérte az országban tartózkodó kínaiakat, hogy amint lehet, hagyják el Libanont, amíg ezt még megtehetik kereskedelmi repülőjáratokkal – jelenti a Times of Israel.

Az elmúlt hetekben már több másik állam is arra kérte polgárait, hogy hagyják el Libanont, ami szintén Izrael és a Hezbollah küszöbön álló háborújára utal. 

Izrael július végén egy légicsapásban végzett Fuad Sukrral, a Hezbollah egyik fontos parancsnokával, és azóta is számos légicsapást mért az iszlamista szervezetre. Egy Izrael és a Hezbollah közötti háború azonban sokkal pusztítóbb lehet a Gázai övezetben zajlónál.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.