BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Medvét láttak Miskolcon

Különösen sötétedés után érdemes óvatosnak lenni. Aki látja a medvét, attól az önkormányzat azt kéri, hogy hívja a 112-es telefonszámot.

Jó eséllyel medvét láttak Miskolcon, az Avason, a Horváth-tetői játszótér környéki erdősávban csütörtök délelőtt a járókelők – közölte a város önkormányzata, mely szerint a bejelentő egy anyamedvét és egy bocsot is látott és fotót is mellékelt, amin alighanem egy medvenyom látható.

A,Wildlife,Bear,By,The,Road,In,Romania
medve
Már Miskolc központjától pár száz méterre is megjelentek a medvék / Fotó: Shutterstock (illusztráció)

A bejelentést követően Miskolc önkormányzata azonnal felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai pedig fokozottan járőröznek a környéken.

Az önkormányzat mindenkit arra kér, hogy különösen este, sötétedés után fokozott óvatossággal, körültekintően közlekedjen, lehetőség szerint kerülje el a területet.

Ha valaki nagy testű, medvére hasonlító állatot lát, ne közelítse meg, hívja a 112-es telefonszámot!

Az érintett terület néhány száz méterre található Miskolc központjától, illetve az avasi kilátótól.

Egyre több a medvetámadás Erdélyben, a kormány nem kezeli jól a kérdést

Kórházba került egy férfi, akire saját háza udvarán támadott rá egy medve Beszterce-Naszód megyében. Románia több területén, köztük Székelyföldön is egyre több a medvetámadás. Az érintett területeken élők szerint a román kormány nem kezeli helyén a kérdést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.