BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan fordulat az amerikai elnökválasztásban: Robert F. Kennedy beáll Trump mögé

Robert F. Kennedy több csatatérállamban visszalépett az elnökválasztástól Donald Trump javára.

Robert F. Kennedy Jr. pénteken bejelentette, hogy felfüggeszti az elnökválasztási kampányát, és úgy fogalmazott: most támogatását Donald Trump elnöknek ajánlja fel. Kennedy kijelentette, hogy visszalép tíz csatatérállamban.

Press briefing by Independent Presidential candidate Robert F. Kennedy Jr.
Fotó: Zumapress.com


Trump megköszönte Kennedynek a „nagyon szép támogatást”. 

Kennedy Trumppal és Trump mellett  kampányol majd

– mondta a CNN-nek egy, az ügyben jártas forrás. Trump kampányeseményt tart később Arizonában, ahol Kennedy éppen most jelentette be, hogy támogatja a republikánus elnökjelöltet.

Robert F. Kennedy Jr. pénteken Phoenixben tartott sajtóértekezletén azt mondta, Donald Trump volt elnök kérte, hogy álljon be mögé a kampányba. Kennedy elmondta, hogy ez felkérés kétszer jutott el hozzá: először a Trump elleni júliusi merénylet utáni napokban, majd egy második találkozón hetekkel később.

Trump szövetségesei arra ösztönözték Kennedyt, hogy népszerűsítse a volt elnököt a különböző platformokon, köztük Tucker Carlson műsorában és Joe Rogan podcastjában, abban a reményben, hogy meg tudja győzni néhány hűséges támogatóját, hogy támogassák Trumpot a választásokon.

A Kennedy család tagjaként és ügyvédként ismert fiatalabb Robert F. Kennedy a Reuters–Ipsos egy felmérése szerint a megkérdezettek 8 százalékának támogatását élvezi, azonban több államban még nem került fel a neve a szavazólapokra. Az egy számjegyű támogatottság alapján, nem meglepő módon, nem ő a novemberben esedékes amerikai elnökválasztás esélyese. A korábbi republikánus elnök, Donald Trump és a jelenlegi alelnök, a demokrata Kamala Harris a közvélemény-kutatások szerint fej-fej mellett állnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.