BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormányhivatalokhoz kerülnek a katasztrófavédelmi feladatkörök

A vízügyi-vízvédelmi, tűzvédelmi és iparbiztonsági hatósági és szakhatósági hatáskörök mind a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok alá kerülnek – ezt a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közölte. A katasztrófavédelem munkatársai egyebekben változatlan feltételek mellett folytatják a munkát.

Október 1-jétől számos más hatósági feladathoz hasonlóan a vízügyi-vízvédelmi, tűzvédelmi és iparbiztonsági hatósági és szakhatósági hatásköröket a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok látják el – írta közleményében a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium. Ezeket a hatósági feladatokat a továbbiakban a környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási, műszaki biztonsági, építésügyi és számos másik hatósági feladattal együtt egy szervezet látja majd el.

0069
katasztrófavédelem
Új tető alá kerül a katasztrófavédelem Magyarországon / Fotó: Pozsgai Ákos

A módosítás a tűzvédelmi, iparbiztonsági, vízvédelmi és vízügyi hatósági feladatokat ellátó személyeket érinti. Ha a jogviszonyváltás mellett döntenek, a vonatkozó szabályok szerint illetményük nem lehet kevesebb a jogviszony átalakulását megelőző napon betöltött szolgálati beosztás alapján járó illetmény mértékénél. 

Hatósági vezénylés, hatósági kirendelés esetén pedig a vezénylés ideje alatt továbbra is a hivatásos jogviszony szerinti illetményszabályokat kell alkalmazni.

A katasztrófák elhárításával és megelőzésével kapcsolatos nem hatósági jellegű feladatokat, valamint veszélyhelyzetek esetén a mentést és a polgári védelmet továbbra is a katasztrófavédelem szervei látják el.

Orbán Viktor: még két nap, és az ország fellélegezhet az árvíz után

A múlt héten régen nem látott nagyságú árhullám érkezett Magyarországra. Mint az árvíz kezdete óta mindig, az árvízvédelmi operatív törzs sajtótájékoztatóval indította a reggelt. Orbán Viktor hétfőn is a főszereplője volt a tájékoztatásnak.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.