BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 346. napja – Géppuskákkal fegyverzi fel a civil lakosságot az izraeli hadsereg

null
Összefoglaló:

Egy a lakosság védelmi képességeinek erősítését célzó akció keretében összesen kilencezer IWI Arad típusú gépkarabélyt osztott ki az izraeli hadsereg és a védelmi minisztérium az ország északi határvidékén lévő településeken – írta a Times of Israel.

Izraeli gyártású IWI Arad gépkarabélyok, ilyen fegyvereket kaptak a lakosok / Fotó: Izrael Védelmi Minisztériuma

A gázai határ közelében élő, gyengén felszerelt civil csapatok a Hamász tavaly októberi támadása során több órán át védték közösségeiket a terroristák ellen a hadsereg kiérkezéséig, a történtekből okulva kezdett bele azóta az izraeli haderő a polgárok felfegyverzésébe.

„Miután sikerült ellátnunk fegyverekkel a gázai határnál élő közösségeket, most közel száz civil védelmi csapatot fegyvereztünk fel az ország északi határvidékén” – közölte Eyal Zamir, a védelmi minisztérium főigazgatója. 

A hazai gyártmányú IWI Arad gépkarabélyokból összesen 13 millió dollár (4 milliárd 608 millió forint) értékben vásárolt az izraeli védelmi minisztérium, ezeket osztották most ki a lakosoknak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.