BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A boszniai szerb elnököt fogadta Orbán Viktor

A Nyugat-Balkán európai integrációja volt a téma az Orbán Viktor miniszterelnök és Milorad Dodiko, a Bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaság elnöke közötti megbeszélésen. A kérdés fontos eleme a magyar uniós elnökség prioritásainak.

A Karmelita kolostorban fogadta Orbán Viktor miniszterelnök Milorad Dodikot, a Bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaság elnökét csütörtökön – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda.

ORBÁN Viktor; DODIK, Milorad
Milorad Dodik és Orbán Viktor / Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Nyugat-Balkán uniós integrációja a magyar elnökségnek is fontos 

A megbeszélésen a Nyugat-Balkán uniós integrációjáról volt szó, arról, hogy Magyarország az EU Tanácsának soros elnökeként hogyan tudja előremozdítani a folyamatot. Dodik látogatása nyitott kapukat dönget, hiszen a magyar uniós elnökségnek is fontos célja a Nyugat-Balkán mielőbbi integrációja az Európai Unióba. 

Magyarország már régóta szorgalmazza a térség európai integrációját, hiszen az az unió versenyképeségét is javítaná Budapest szerint.

Tavaly nyáron Orbán Viktor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel látogatott el Boszniába, ahol a miniszterelnök Dodikkal is találkozott, pár nappal azután, hogy Szerbiában tárgyalt Aleksandar Vucic szerb elnökkel, ahol egy szerb–magyar olajvezetékről írtak alá szerződést.

A találkozót Szijjártó Péter is megosztotta Facebook-oldalán, hangsúlyozva, hogy Milorad Dodik a stabilitás regionális csúcsszereplője, a vele való konzultáció pedig mindig hasznos.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.