BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Előugrott egy egér - kényszerleszállást hajtott végre a SAS egyik repülőjárata

Egy egér ugrott ki az utas táskájából, emiatt előbb leszállt a gép.

Egy Oslóból Malagába tartó járat kénytelen volt szerdán irányt változtatni, miután egy egér kiugrott az egyik utas táskájából. Az eset a SAS Scandinavian Airlines járatának fedélzetén történt, amely szeptember 19-én 14 óra körül indult a norvég fővárosból, egy három és fél órás repüléssel a spanyol nyaralóhelyre – írta a PYOK.

Diverse aircraft landing
Egy egér ugrott ki az utas táskájából, emiatt előbb leszállt a gép / Fotó: NurPhoto / AFP

Az Airbus A320-as utasai arról számoltak be, hogy nem volt nagy pánik, de nem sok idő telt el, míg a kapitány a hangosbemondóban közölte, hogy a biztonsági kockázat miatt nem Spanyolországban szállnak le. A repülőgép 180 utassal a fedélzetén Koppenhágában landolt, ahol az utasoknak le kellett szállniuk. A SAS tudott pótrepülőgépet találni az utasok számára, a járat 17 óra 20 perc körül indult Koppenhágából, és továbbment Malagába, ahol este 8 óra körül szállt le.

A SAS szóvivője megerősítette az NRK helyi hírtelevíziónak, hogy 

egy egeret észleltek az SK4683-as járat fedélzetén, és kifejtette, hogy normális eljárás egy repülőgép leszállása egy ilyen helyzetben, annak érdekében, hogy a gépet meg lehessen vizsgálni.

Az egerek és a patkányok időnként rátalálhatnak a kereskedelmi repülőgépekre, a rágcsálókat pedig jelentős kockázatnak tekintik, mert átrághatják az elektromos vezetékeket.

Gyakran ugyanúgy jelennek meg egerek egy repülőn, mint például a csótányok, amelyek nagyobb valószínűséggel fordulnak elő. Júliusban elterjedt egy videó arról, hogy egy nagy csótány a United Airlines gépének oldalfala mentén rohangál a beszállás közben, miközben az utasok pánikszerűen kiabáltak, amikor meglátták.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.