BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyújtogatás miatt, több száz embert kellett evakuálni a román parlamentből

Gyújtogattak a román parlamentben. A helyi katasztrófavédelmi hivatal közölte, hogy ismeretlen személy gyújtott tüzet a bukaresti épületben, emiatt a bent tartózkodókat ki kellett menekíteni. A román rendőrség keresi az elkövetőt.

Ismeretlen személy okozott tüzet kedden délután a román parlament bukaresti épületében, mintegy 300 embert evakuáltak, sérültek nincsenek – írta a román Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) jelentése alapján az Agerpres román hírügynökség.

ROMANIA-EU-EUROPE'S-DAY
román
Gyújtogattak a román parlamentben, evakuálni kellett / Fotó: AFP

A jelentés szerint a tűz a parlament épületének földszintjén, egy 30 négyzetméteres helyiségben keletkezett, miután az egyik látogató egy gyúlékony anyagot fröcskölt a terembe. Személyi sérülés nem történt, az egyik alkalmazott – akinek a ruháját szintén elérte a folyadék – pánikrohamot kapott – írta a News.ro. A portál azt is leírta, hogy az elkövetőt a biztonsági kamerák rögzítették. A férfi egy palack benzinnel dobta meg az egyik terem ajtaját, illetve az egyik alkalmazottat is lefröcskölte a gyúlékony anyaggal.

A bukaresti rendőrség eljárást indított az ismeretlen tettes felkutatására. Mivel az incidens a parlament épületének egy turisták által is látogatható részén történt, mintegy 300 személyt evakuáltak a hatóságok.

A rendőrség szerint a tűzben senki nem sérült meg, a lángokat rövid idő alatt eloltották, mivel a parlamenti tűzoltóegység ott volt a helyszínen.

A Digi24 a csendőrség tájékoztatása alapján arról számolt be, hogy a tettes nem haladt át a biztonsági ellenőrző ponton, ugyanis a román parlament ezen része szabadon látogatható. A férfi – a forrás szerint – a nála lévő rongydarabokat gyújtotta meg.

Árvíz: katasztrofális a helyzet két román megyében, sokan meghaltak, és ezrek vannak veszélyben

Az árvíz szinte elmosott két megyét Romániában. Galati 60 százalékát, Vasluinak pedig a 30 százalékát érinti az áradás. Legalább hatezer otthont mosott el a víz, és húszezer embert kellett kimenteni a területről. Több ezer ház megsemmisült, az ivóvízrendszer pedig beszennyeződött. Az árvíz elmosta az élelmiszer és a gyógyszerek nagy részét. A segélyszállítmányok nem tudnak bejutni a területre, mivel a víz elmosta az utakat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.