BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hezbollah-vezér: Izrael hadat üzent Libanon népének

Megszólalt Hasszán Naszrallah a csipogóbombákról, és terrortámadásnak nevezte az izraeli akciót. Ugyanakkor állítja, a csipogóbombák nem kényszerítették térdre a Hezbollahot.

Terrorcselekménynek és mészárlásnak nevezte a csipogók felrobbantását a Hezbollah-vezér, Hasszán Naszrallah, majd elítélte a merényletet, amelyért egyértelműen Izraelt tette felelőssé. A terrorista csoport vezetője szerint a támadással Izrael minden korlátozást és vörös vonalat átlépett, mert elmondása szerint a csipogók kórházakban, gyógyszertárakban és más helyszíneken robbantak, ahol számos civil is tartózkodott.

Izrael minden vörös vonalat átlépett a csipogóbombákkal Naszrallah szerint / Fotó: AFP

A négyezer csipogó felrobbantásával Izrael ugyanennyi embert akart egyszerre megölni, sőt azokat is, akik ezen személyek közelében tartózkodtak – derül ki az Al-Dzsazíra tudósításából.

Izrael a Hezbollah-vezér szerint hadat üzent Libanon népének. 

A terrorista csoport vezetője szerint sok csipogó be sem volt kapcsolva, de Izrael célja megkérdőjelezhetetlen, több ezer libanonit akartak pár perc alatt megölni. A Hezbollah vizsgálatot indított a csipogóbombák ügyében, ami minden részletet tisztázni fog anélkül, hogy előre levonná a következtetéseket. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a példátlan támadás óriási csapást jelentett a szervezet biztonságára.

Naszrallah szerint azonban ez nem kényszerítette térdre a Hezbollahot, amely továbbra is támogatja a palesztinok harcát Gázában és Ciszjordániában. Amíg a háború nem ér véget Gázában, addig szerinte az észak-izraeli települések lakóinak sem lesz nyugtuk. A Hezbollah-vezér ugyanakkor arról is beszélt, hogy a szervezet vezetői nem hordanak maguknál csipogót, így a Hezbollah vezetési rendszerét sem zavarta meg az izraeli akció. A támadás nem törte meg a Hezbollah hitét, és csak még eltökéltebbé tette a szervezetet.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.