BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ítéletidő: Orbán Viktor közölte, felkészültek az árvízvédelemre

Rég nem látott esőzések előtt áll az ország. Várhatóan hatalmas mennyiségű csapadék érkezik, ami áradásokhoz vezethet.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy rendkívüli árhullámot hozhat magával a hirtelen lezúduló eső. A magyarországi és külföldi előre jelző rendszerek egyaránt azt mutatják, hogy komoly csapadékmennyiséggel kell számolni.

Budapesten az alsó rakpartok szintjét a jövő hét első felében érheti el a Duna vízszintje.

 

A kormányfő pénteken azt írta a közösségi oldalára, hogy „árvízvédelmi ellenőrzés”. Orbán Viktor azt is hozzátette, hogy „felkészültünk”. Korábban a Világgazdaság megírta, hogy Közép-Európát nagyobb csapadékhullám sújthatja, mint 2013-ban, amikor is a feljegyzések szerinti eddigi legtöbb eső hullott a térségre.

Csehországban, Lengyelországban, Ausztriában és Szlovákiában akkora mennyiségű csapadékra számítanak, hogy töröltek több eseményt is, az osztrákok és a szlovákok is készenlétbe helyezték a hadsereget a katasztrófaelhárításra. 

Arról is írtunk, hogy háromnapos ítéletidő következik, várhatóan hatalmas mennyiségű csapadékkal, ami áradásokhoz vezethet. 

  • Pénteken borult idő lesz, és több helyen esőre, záporra, sőt keleten zivatarra is lehet számítani. Javasolt kisebb sebességgel, a látási viszonyoknak megfelelően vezetni, és a viharos időjárás miatt felkészülni a váratlan forgalmi helyzetekre. 
  • Szombaton is az ég erősen felhős vagy borult lesz, 
  • vasárnap erősen felhős vagy borult marad az ég, a nap folyamán kevés esély mutatkozik napsütésre. Az éjszaka folyamán és a délelőtti órákban országszerte kiadós esőre kell számítani.  

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.