BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drónok támadták meg Izrael népszerű kikötővárosát – videó

Két drón támadta meg Eilatot, de a hadsereg időben tudott reagálni, és az egyiket sikerült lelőni, mielőtt becsapódott volna. Az izraeli kikötő elleni támadásban ketten sérültek meg.

Az izraeli hadsereg (IDF) jelentése szerint szerda este két drónt észleltek Eilat kikötővárosa felett. Az egyik drónt elfogta az izraeli haditengerészet Sa’ar 5-ös korvettje, míg a második drón becsapódott a népszerű kikötővárosban.

ISRAEL-EILAT-MILITARY SHIPS, Izrael
Drónok támadták meg Izrael népszerű kikötővárosát  / Fotó: Xinhua / eyevine

A Magen David Adom, Izrael nemzeti sürgősségi egészségügyi, katasztrófa-, mentő- és vérbanki szolgálata egy 68 éves férfit látott el a drón becsapódása után, a férfit üvegszilánkok sebesítették meg – írja a The Jerusalem Post. A sürgősségi mentősök egy másik, 28 éves férfit is elláttak, aki a kezén sérült meg könyebben.

Az izraeli hadsereg nem erősítette meg, hogy ki küldte a drónokat.

Az izraeli hadsereg bejelentette szerdán, hogy az északi, libanoni határhoz vezényel két tartalékos gépesített lövészdandárt arra az esetre, ha kiszélesedne a háború a Hezbollah libanoni síita milíciával, valamint ha az izraeli szárazföldi erőknek be kellene lépniük Libanon területére.

A hadsereg azt is közölte, hogy légierejének gépei a Hezbollah mintegy kétszáznyolcvan létesítményét támadták szerdán, köztük azokat a rakétaindító állásokat, amelyekből Cefatot, Naharíját és a Haifától keletre fekvő völgyeket vették célba. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.