BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael nem hajlandó a békéről egyeztetni – Hezbollah-célpontokat támadtak

Benjámin Netanjahu utasította az izraeli hadsereget, hogy teljes erővel folytassa a háborút.

Az izraeli légierő körülbelül 75 Hezbollah-célpontot támadott meg szerda éjszaka, és mintegy 46 rakétát lőttek ki Libanonból Akkó város területére. 

Israel-Hezbollah Conflict 2024: Israel Hits Lebanon
Az izraeli kormányfő utasította a hadsereget, hogy teljes erővel folytassa a harcot / Fotó: Northfoto

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőnek az ENSZ-közgyűlésből való távozásával egy időben Joe Biden amerikai elnök és Emmanuel Macron francia elnök 21 napos tűzszünetet követelt Izrael és a Hezbollah között – közölte az izraeli Channel 13

Az IDF mindeközben folytatja a harcot az északi területeken, és a szaúdi jelentés szerint a Hamász beleegyezett, hogy átadja az irányítást Gáza városa és a gázai átkelőhelyek feletti ellenőrzést a Fatahnak.

Az izraeli miniszterelnökség cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint órákon belül életbe lépne a tűzszünet az északi szektorban: 

A hír téves, az amerikai–francia javaslatra a miniszterelnök nem is reagált.

„Az északi harcok mérséklését célzó úgynevezett irányelvről szóló hírek is az igazsággal ellentétesek” – közölte a miniszterelnöki hivatal, hozzátéve, hogy 

Benjámin Netanjahu utasította az IDF-et, hogy teljes erővel folytassák a harcot.

Dani Danon, Izrael ENSZ-nagykövete újságíróknak nyilatkozva korábban azt mondta: 

Izrael támogatja a tűzszünetet, 

és inkább diplomáciai megoldást szeretne Libanonban, de ha a diplomácia kudarcot vall, akkor Izrael kész a rendelkezésére álló valamennyi eszközt bevetni. Az izraeli nagykövet a Biztonsági Tanács előtt felszólalva azt mondta, hogy Izrael el akarja kerülni a széles körű háborút, és az izraeli hadsereg precíziós műveleteket hajt végre Dél-Libanonban a Hezbollah síita milícia célpontjai ellen. Leszögezte: nem fogják hagyni, hogy Észak-Izrael háborús zónává váljon.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.