BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 335. napja – brutális csapással likvidálta ellenségeit Izrael

null
Összefoglaló:

Az éjszaka folyamán izraeli helikopterek légicsapást hajtottak végre a Hamász és a palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet egy parancsnoki központja ellen, amely Gáza középső részében, az Izrael által kijelölt humanitárius zónában fekvő Deir al-Balah térségében volt. A palesztin média legalább öt halálos áldozatról számolt be – írta a Times of Israel.

izraeli háború
Több helyen is lecsapott a terroristákra az izraeli hadsereg / Fotó: AFP

Az izraeli hadsereg (IDF) tájékoztatása szerint a precíziós csapást közvetlen fenyegetés elhárítása érdekében hajtották végre, ugyanis a helyszínt a terrorszervezetek arra használták, hogy támadásokat tervezzenek és hajtsanak végre Izrael ellen. Az IDF hozzátette, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy a civileket a lehető legkisebb mértékben veszélyeztesse a támadás.

Az IDF más területen is aktív volt, szerda este Tubász körzetben dróncsapással végzett öt palesztin terroristával, köztük a hírhedt terroristaparancsnok Zakaria Zubeidi fiával, Mohammeddel is. A közlemény hozzátette, hogy a parancsnok fia maga is veszélyes bűnöző volt, korábban már börtönben ült, de 2021-ben hat másik szigorúan őrzött fogollyal együtt megszökött onnan.

A Shin Bet izraeli biztonsági ügynökség legfrissebb jelentése szerint augusztusban az északi frontról, azaz Libanonból és Szíriából 1307 rakétát lőttek ki Izraelre, átlagosan több mint 40-et naponta. Júliusban 1091, júniusban 855, májusban 1000, áprilisban 744, márciusban 746, februárban 534, januárban pedig 334 rakétát lőttek ki Izraelre a Shin Bet adatai szerint. A jelentés szerint a rakéták döntő többsége nem Szíriából, hanem Libanonból érkezett. Érdekesség, hogy augusztusban Gázából csupán 116 rakétát lőttek ki izraeli célpontok ellen.

Egyre súlyosabb vádak érik Izrael vezetőjét

Az izraeli kormány vezetőjét egyre többen vádolják hazaárulással, erre pedig most egy titkos parlamenti forrás is ráerősíthetett. Állítólag Netanjáhú saját politikai érdekei miatt akadályozza a Hamásszal való túsztárgyalásokat, és valójában már rég eldöntötte, hogy nem kívánja kiszabadítani a fogva tartott túszokat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.