BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy tucat izraeli kémet fogtak Iránban

Irán hat tartományában fogtak el Izraelnek tevékenykedő hírszerzőket – állítja a Forradalmi Gárda. A közleményük szerint az egy tucat izraeli kém információkat gyűjtött a Moszad számára, illetve Irán destabilizációján dolgozott. Ha bűnösnek találják őket, halálbüntetésre számíthatnak.

Iránban 12 embert vettek őrizetbe Izrael javára végzett kémtevékenység, illetve az Iszlám Köztársaság biztonsága elleni cselekmények tervezésének gyanújával – közölte vasárnap az iráni Forradalmi Gárda.

Military Parade Commemorating Anniversary Of Iran-Iraq War
izraeli kém Iránban
A feltételezett kémek Irán destabilizációjára készülhettek / Fotó: NurPhoto via AFP

Mivel a cionista rezsim (Izrael) és nyugati támogatói, különös tekintettel az Egyesült Államokra, nem jártak sikerrel a Gázai övezet és Libanon lakossága elleni baljós céljaikkal, ezért most a válságot ki akarják terjeszteni Iránra országunk ellen tervezett cselekmények sorával

– olvasható az iráni elit katonai egység állásfoglalásában.

A tájékoztatás szerint az ügynökhálózat tagjait hat iráni tartomány területén fogták el. A gyanúsítottak állítólag a Moszad izraeli külföldi hírszerző szolgálatnak gyűjtöttek bizalmas információkat.

Az őrizetbe vett személyeket elítélésük esetén halálbüntetés fenyegeti. Márciusban egy hasonló ügyben kivégeztek egy állítólagos Moszad-ügynököt, akit a teheráni védelmi minisztérium egyik létesítménye elleni támadás kitervelésével gyanúsítottak meg.

Csipogóügy: újabb fordulat, megszólalt az izraeli elnök

Isaac Herzog izraeli elnök a brit Sky Newsnak adott rövid interjút vasárnap, melyben tagadta, hogy országának bármilyen köze lenne a Hezbollah elleni támadássorozathoz, melynek során walkie-talkie-k és egyéb informatikai eszközök robbantak fel a terrorszervezet tagjainál Libanonban, 39 ember életét követelve és legalább háromezret megsebesítve.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.