BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Radikális lépésre szánta magát a kínai kémektől rettegő Dél-Korea

Ausztrália után Dél-Korea is biztonsági kockázatoktól tart. Szöul bejelentette, hogy ezernél is több kínai gyártmányú eszköztől válik meg.

A lehetséges biztonsági kockázatok miatt a dél-koreai katonai bázisokról mintegy 1300 kínai gyártmányú térfigyelő kamerát távolítottak el – jelentette be pénteken a védelmi minisztérium illetékese. A kamerákat egy dél-koreai cég szállította le, és kínai eredetüket csak egy év közben elvégzett ellenőrzés szúrta ki. Mint kiderült, úgy tervezték őket, hogy egy adott kínai szerverhez kapcsolódjanak, de adatszivárgás nem történt.

Several surveillance cameras are mounted on a pole. ANP / Hollandse Hoogte / Tom van der Put netherlands out - belgium out (Photo by Tom van der Put / ANP MAG / ANP via AFP)
Kína, biztonsági kamera
Újabb ország tart a kínai megfigyeléstől / Fotó: AFP

A kamerák a katonai bázisok kerítését és a gyakorlatozó csapatokat figyelték, a két Korea közötti demilitarizált övezet megfigyelésére nem alkalmazták őket a tájékoztatás szerint. A dél-koreai védelmi minisztérium pénteken hozta nyilvánosságra, hogy külföldi gyártmányú kamerákat gyűjtenek be, és más kamerákkal helyettesítik őket, a leszerelt kamerák eredetét azonban nem közölték.

Tavaly Ausztrália külügyminisztere számolt be arról, hogy a védelmi és külügyminisztérium létesítményeiből eltávolították a kínai gyártmányú megfigyelő kamerákat, miután kiderült, hogy biztonsági kockázatot jelenthetnek.

Német fregatt halad át a Tajvani-szoroson, Kína őrjöng

Bár a nemzetközi jog szerint a hadihajó útja nemzetközi vizeken halad keresztül, Kína szerint az a saját felségvize. Németország szerint rutinműveletről van szó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.