BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar határ közelében csapódtak be az orosz rakéták: gyerekek haltak meg Lvivben

Oroszország folytatja a pusztítást Ukrajnában. A keddi, poltovai rakétacsapás után szerdán az ország nyugati részében lévő Lviv várost találta el egy hiperszonikus rakéta. A becsapódásban heten meghaltak, közük három gyerek.

A nyugat-ukrajnai Lviv (Lemberg) városban heten haltak meg, köztük három gyerek, amikor hiperszonikus orosz rakéta csapódott a városba.

Lviv
A nyugat-ukrajnai Lviv lett az oroszok következő célpontja / Fotó: AFP

Folytatódik az orosz rakétazápor Ukrajnában. Kedden az Ukrajna középső részén lévő Poltova város egy katonai intézményét találta el két ballisztikus rakéta, szerda hajnalban pedig Lvivbe csapódott be egy újabb töltet.

Az áldozatok között van egy csecsemő, egy kilenc és egy tizennégy éves lány, valamint egy szülésznő is 

– írta a BBC. A hírek szerint Kijevet is megtámadták az oroszok, de a légvédelemnek sikerült megvédenie a fővárost.

Krivij Rih városban egy szállodát és egy lakóházat ért találat, aminek következtében öten megsebesültek. halálos áldozat itt nem volt. Az ukrán hadsereg szerda reggel közölte, hogy 

az egész országra légiriadót hirdettek, mivel az orosz rakéták bármikor megjelenhetnek Ukrajna felett.

Lvivben a hét áldozat mellett több tucat ember megsebesült és több mint ötven épület megrongálódott. A polgármester közölte, hogy lakóházakban, iskolákban és egészségügyi intézményekben is kár keletkezett.

Ukrajnai mészárszék: ezek voltak a civilek elleni legvéresebb támadások

Miközben Oroszország és Ukrajna a kegyetlen háborút, a harc nem kíméli az ukrán polgári lakosságot. Több alkalommal is érkeztek hírek több tucat vagy akár több száz civil életét követelő rakétatalálatokról. Oroszország rendszeresen tagadja, hogy polgári létesítményeket támadott volna, a színházakat, kávézókat és lakóépületeket titkos ukrán katonai támaszpontoknak nevezte. Sok esetben azt is állította Moszkva, hogy Kijev támadott a saját polgáraira.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.