BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 334. napja – Oroszország a kezébe akarja venni a gázai túszok sorsát

null
Összefoglaló:

A Kreml szóvivője az orosz állami tulajdonú RIA Novosztyi hírügynökségnek arról beszélt, hogy Oroszország folytatja a tárgyalásokat Izraellel a Hamasz fogságában tartott túszokról – írta a The Jerusalem Post.

Oroszország folytatja a tárgyalásokat Izraellel a Hamasz fogságában tartott túszokról / Fotó: AFP

Izraelben óriási felháborodás és tüntetéshullám tört ki a kormány ellen, miután kiderült, hogy a múlt héten a Hamász brutálisan meggyilkolt hat túszt. A napokban temették el Alekszander Lobanov izraeli–orosz állampolgárt, aki egyike volt az áldozatoknak. „Sajnálom, hogy nem sikerült kiszabadítani. 

Sajnálom, hogy elengedtem abba az átkozott buliba. Ragaszkodnom kellett volna ahhoz, hogy maradjon otthon és ne menjen el”

 – fakadt ki az áldozat özvegye. Tavaly október 7-én a Hamász terrorcsoport meglepetésszerű támadást indított Izrael ellen a Gázai övezetből: megöltek 364 embert, legalább 37 túszt ejtettek a SuperNova Sukkot Gathering  fesztiválon.

Mélységesen bánom, őszintén sajnálom, hogy nem hoztuk vissza őket

– jelentette ki Benjamin Netanjahu, és bocsánatot kért. A miniszterelnök kijelentette: „minden tőlem telhetőt megteszek” azért, hogy megállapodás szülessen a túszok szabadon bocsátásáról, amiért „úgy küzdök, mint egy anyamedve”. Közben arról írt a sajtó, hogy Netanjahu miniszterelnököt széles körben azzal vádolják, hogy a kormány vallásos jobboldali kabinettagjainak ellenkezése miatt annyi feltételt fűzött a tárgyalásokhoz, hogy lehetetlenné válna a megállapodás.

Joe Biden amerikai elnök közölte, hogy az újabb amerikai áldozat a 23 éves Hersh Goldberg-Polin, akit szintén elhurcoltak a terroristák. Kamala Harris alelnök és demokrata elnökjelölt közleményben fejezte ki részvétét az amerikai túsz halála miatt. Biden ismét az Izrael és Hamász közötti háború végét sürgette, és azt mondta, hogy küszöbönáll a tűzszünetről szóló megállapodás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.