BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint százötvenmillió forint értékben találtak hamis órákat Ferihegyen

Egy Lengyelországból érkező csomagban több, gyanúsnak vélt drága órát találtak.

Egy Lengyelországból érkezett küldeményben több mint háromszáz Rolex típusú, hamis karórát találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

nav
hamis óra
Hamis luxusórákat foglalt le a NAV / Forrás: NAV

A pénzügyőrök postai küldeményeket ellenőriztek, amikor egy Lengyelországból érkező csomagban több gyanúsnak vélt „luxuskarórát” találtak – derült ki a hatóság közleményéből. A védjegy jogosulti képviselője megerősítette, hogy az órák hamisítványok, amelyek nem kerülhettek volna forgalomba.

A pénzügyőrök a 343 darab, összesen 155 millió forint értékű karórát lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak.

A hamis termékek piacról való kiszűrése kiemelt feladat, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.