BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump nem vesz részt újabb vitán Harris ellen

Donald Trump, a Republikánus Párt elnökjelöltje csütörtökön bejelentette, nem vesz részt újabb tévévitán a demokraták jelöltje, Kamala Harris ellen.

Donald Trump korábbi amerikai elnök, a Republikánus Párt jelenlegi elnökjelöltje csütörtökön Truth Social nevű közösségi oldalán közölte, hogy nem vesz részt újabb vitán a Demokrata Párt jelöltje, Kamala Harris ellen – adta hírül a BBC.

Donald Trump és Kamala Harris tévévitájának nem lesz második felvonása / Fotó: AFP

Trump úgy fogalmazott, a közvélemény-kutatások alapján egyértelműen megnyerte a Philadephiában megtartott tévévitát, és szerinte Harrisnek inkább arra kellene koncentrálnia, hogy mit kellett volna eddig csinálnia alelnöki ciklusa során.

A BBC cikkében kiemeli, hogy a két jelölt közt rendkívül szoros a verseny körülbelül két hónappal az elnökválasztást megelőzően.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a Reuters és az Ipsos legfrissebb felmérése szerint Harris minimálisan növelte az előnyét Trumppal szemben a vita után. Harrist jelenleg a regisztrált szavazók 47, Trumpot 42 százaléka támogatja, a különbség 1 százalékponttal nőtt a demokrata jelölt javára.

Trump és támogatói azt állították, hogy a vita moderátorai elfogultak voltak Harris irányába. Harris kampánycsapatának arra a felvetésére, amely szerint szükség lenne egy újabb vitára, Trump a vita másnapjának reggelén már a Fox News csatornán is úgy fogalmazott, hogy a vitát manipulálták annak édekében, hogy ellenfelét jobb színben tüntessék fel, és hozzátette, nem érez késztetést egy újabb vitára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.