BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karácsony párttársa megerősítette: Vitézy Dávid lehet a főpolgármester-helyettes

Nagyon jó esélye van a főpolgármester-helyettesi posztra Vitézy Dávidnak. A Párbeszéd-Zöldek politikusa, Karácsony Gergely párttársa beszélt arról, hogy a főpolgármester-helyettesek egyikének a közgyűlésből kell kikerülnie. Mivel a Tisza Párt mellett a Fidesznek van a legnagyobb frakciója a budapesti testületben, így elég valószínű, hogy Vitézy Dávid lehet Karácsony Gergely helyettese.

A Fővárosi Közgyűlésben mandátumot szerző Béres András, a Párbeszéd-Zöldek politikusa szerint adott esetben, a helyzet megoldásaként előfordulhat, hogy fontos feladatot kap Vitézy Dávid a fővárosban. Az óbudai alpolgármester, az M1-en beszélt róla, a leendő főpolgármester-helyettesekre vonatkozó kérdésre válaszolva arról beszélt: a Fővárosi Közgyűlésben 32 képviselő van a főpolgármester mellett, és ebből egyvalakit főpolgármester-helyettesnek kell választani. Lehet mellette más, aki külsős, de egyvalakinek képviselőnek kell lennie, és akkor kizárásos alapon elég kevesen maradnak – mutatott rá.

Vitézy Dávid
Karácsony Gergely
Vitézy Dávid lehet a főpogármester-helyettes / Fotó: AFP

Mint mondta, ebben a körben ott van Vitézy Dávid is.

Nekem nincs még határozott véleményem erről, mert nem tudom, hogy Vitézy Dávid mit szeretne csinálni főpolgármester-helyettesként, nem tudom, hogy milyen rendszer áll fel. Vitézy Dávidot különben jó szakembernek és sokkal kevésbé jó politikusnak tartom, de azt gondolom, hogy adott esetben a helyzet megoldásaként előfordulhat, hogy ő fontos feladatot kap a fővárosban 

– mondta Béres András.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus elmondta, nem tud beszámolni Karácsony Gergely újraválasztott főpolgármester és Magyar Péter, a Tisza Párt elnökének csütörtöki találkozójáról. Hozzátette, hogy párttársa végzi a munkáját, hogy Budapest működőképes legyen. Hozzátette, hogy most eléggé fragmentált lett a Fővárosi Közgyűlés, több párt jutott be, és nem lesz egyszerű minden esetben többséget szerezni. Kijelentette, hogy ez nem feltétlenül rossz, hiszen a politika a különböző álláspontok ütközéséről szól.

Vitézy Dávid nevethet a végén: óriási fordulatra van esély – mégis bekerülhet Budapest legfelsőbb vezetésébe

Még meg sem alakult az új fővárosi közgyűlés, már minden a feje tetején áll Budapesten. Ebből vastagon kiveszi a részét a Tisza Párt és Magyar Péter. A káoszból azonban gyorsan rendnek kell lennie, három hét múlva alakuló ülést tartanak. A többséggel nem rendelkező Karácsony Gergely főpolgármester gyorsan a sarokba szorítva találta magát, csak kényszerű alku árán tudja felállítani a városvezetést. Vitézy Dávid, ha nem is vezetheti a fővárost, főpolgármester-helyettes még lehet belőle. Minden abba az irányba mutat, hogy ez előtt most megnyílt a lehetőség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.