BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kigyulladt egy vonat Szőnynél is

Ismét kigyulladt egy mozdony. A vonat a Szőny-Déli megállóhelyet hagyta el, nem sokkal ez után pedig lángba borult. Személyi sérülés nem történt, a vonaton jelenős késéssel kell számolni. Ez már a második vonat a mai napon, ami kigyulladt.

A Komáromból 16:05-kor Székesfehérvárra elindult S150-es vonat (34923) motorterében Szőny-Déli megállóhely után tűz keletkezett, emiatt a vonat nem közlekedik tovább. Személyi sérülés nem történt, a vonat utasai pótlóbusszal utazhatnak tovább, mely várhatóan 60 perces késéssel közlekedik – írta meg a Mávinform.

Training for fire fighter
Ez nem a vasút napja: egy nap alatt két vonat is kigyulladt / Fotó: Getty Images

Az alábbi változásokra kell még számítani:

  • a Székesfehérvárról 16:26-kor Komáromba elindult S150-es (34926) csak Nagyigmánd-Bábolnáig közlekedett 
    • emiatt a Komáromból 18:05-kor Székesfehérvárra induló S150-es (34911) csak Nagyigmánd-Bábolnától közlekedik, várhatóan 35-55 perces késéssel
  • a Székesfehérvárról 18:26-kor Komáromba induló S150-es (34918) helyett pótlóbusz közlekedik.

Egy nap alatt a második vonat gyulladt ki Magyarországon

A szőnyi vonat már a második ezen a napon, ami kigyulladt. Korábban a Debrecenből Füzesabonyba tartó vonat mozdonya borult lángba.

A vasúttársaság azt írta a meghibásodott szerelvény akadályozza a közlekedést Tiszafüred és Egyek között, ezért a délutáni órákban a Debrecen–Tiszafüred vonalon jóval hosszabb eljutási időre kell számítani.

Nemrég Lázár János építési és közlekedési miniszter bejelentett konkrétumokat a már korábban meghirdetett vasútfejlesztési programról. Először is leszögezte, hogy a MÁV-járműparkot és a hazai vasúti pályát nem tudják varázsütésre megújítani, mert 30 év hátrányunk van, de nekiállnak. Majd közölte, hogy 

közel 850 milliárd forint forrást rendelnek a feladatra.

Ebből a pénzből

  • mintegy félezer kilométernyi sínt újítanak fel,
  • újraindítják a hazai IC-kocsik gyártását
  • és jó minőségű használt járműveket szereznek be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.