BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz-ukrán háború 972. napja – az ukránok oda ütnek, ahol fáj: alkoholgyárakat támadtak drónokkal

Több szeszgyárat is célba vettek az ukrán drónok az éjjel. Bár az orosz légvédelem számos drónt elhárított, volt, ahol célba ért a támadás.

Ukrán drónok négy orosz üzemet is célba vettek a keddre virradó éjjel, Tula, Tambov és Voronyezs régióban a helyi orosz hatóságok szerint. Az orosz hadügyminisztérium közlése szerint a légvédelem 11 drónt semmisített meg Brjanszk régió fölött, valamint hármat Belgorod, kettőt Kurszk, egyet Tula és egyet Orel régióban.

Military mobility of Ukrainian soldiers in Pokrovsk
POKROVSK, UKRAINE - SEPTEMBER 28: KARA-DAG 15th brigade artillery unit ready to use Italian Auto Malara MOD 56 howitzer on the zero line of the Pokrovsk front, Ukraine on September 28, 2024. Vincenzo Circosta / Anadolu (Photo by Vincenzo Circosta / ANADOLU / Anadolu via AFP) drón
Az ukránok nemcsak a frontvonalon, de a hátországban is támadnak / Fotó: AFP

Tambov régióban azonban egy ukrán drón lángra lobbantotta a Biokhim szeszlepárló üzemet Rasszkazovo városában a terület kormányzója, Maxim Egorov szerint. A vállalat honlapja szerint a Biokhim termékei stratégiai jelentőségűek az állam számára, különösen az etanol, mely számos termék, köztük robbanószerek gyártására is használható – írja a The Kyiv Independent.

A tulai Efremov és Luzskovszkij településen ugyancsak lepárlók voltak az ukrán drónok célpontjai a terület kormányzója, Dmitrij Miljaev szerint. A voronyezsi kormányzó, Alekszander Guszev szerint egy dróntámadás kisebb tüzet okozott egy ipari vállalkozásnál. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az ukrán hadsereg egyelőre nem kommentálta a támadásokat, melyek független megerősítésére nem volt lehetőség. Kijev ugyanakkor számos támadást hajtott végre légibázisok és más katonai célpontok ellen, hogy ezzel gyengítse a túlerőben lévő orosz légierőt, amely rendszeresen indít csapásokat ukrán városok ellen.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.