BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter a georgiai választásokról: ez a legszánalmasabb

A külügyminiszter szerint azért támadják a választások tisztaságát, mert nem a megfelelő oldal nyert. Szijjártó Péter szerint Magyarország ezzel szemben gratulál a győztesnek, és továbbra is készen áll a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésre Georgiával.

A szombati, Georgiában tartott választásokat kommentálva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról írt a Facebook-oldalán, hogy nincs új a nap alatt. Ugyanis  miután a választást nem azok nyerték, akiket erre Brüsszel és a liberális mainstream kijelölt, hanem a szuverenitás-, béke- és családpárti kormányzópárt, mely nyíltan a nemzeti érdeket helyezi előtérbe, megindult a támadás, mondván a választás nem volt tisztességes, Georgiában nincs demokrácia stb...

A kormánypárt támogatói a választás éjszakáján / Fotó: AFP

A tárcavezető szerint a legszánalmasabb a liberális kórusból az a litván külügyminiszter, akinek pártját a tegnapi választáson ültették kispadra a litván választópolgárok. 

Szijjártó Péter leszögezte, hogy mi gratulálunk a Georgian Dream pártnak a georgiai emberek bizalmának elnyeréséért, illetve megőrzéséért, 

készen állunk a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés fejlesztésére és az európai integrációs folyamat támogatására.

A szombati választáson a hivatalos eredmények szerint a Georgiai Álom kormányzópárt tudott győzni, mely inkább Oroszországgal fűzné szorosabbra a kapcsolatokat, ám az Európai Unió felé közeledni kívánó ellenzék a választás elcsalásával vádolta a kormánypártot. Több rendellenességről valóban érkezett jelentés a választásokon.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.