BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lehalt az orosz állami média, hackertámadás érte online szolgáltatásait

Az orosz állami média arról számolt be, hogy a hajnali órákban támadás érte több online szolgáltatását is. A hackertámadás miatt több tévécsatorna és rádióadó is elérhetetlenné vált.

Hackertámadás érte az Összoroszországi Állami Televíziós és Rádiós Műsorszóró Társaság (VGTRK) online szolgáltatásait hétfőn hajnalban. Az orosz média arról számolt be, hogy a VGTRK ellen reggel öt vagy hat órakor végrehajtott hackertámadás következtében komputeren és mobiltelefonon elérhetetlenné vált a Rosszija 1, a Rosszija 24, a Kultúra és a Karuszel tévécsatorna, valamint a Vesztyi FM, a Majak rádió és más rádióállomások is.

Wanted,Hackers,Coding,Virus,Ransomware,Using,Laptops,And,Computers.,Cyber, Lehalt az orosz állami média, hackertámadás érte online szolgáltatásait
Lehalt az orosz állami média, hackertámadás érte online szolgáltatásait / Fotó: Shutterstock

A VGTRK sajtószolgálata a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek elismerte, hogy példátlan hackertámadás érte, ugyanakkor azt állította, ez nem okozott nagyobb kárt a médiaholding munkájában, szakemberek dolgoznak a következmények felszámolásán, és minden a normális üzemmódban működik.

Ennek ellenére több tévécsatorna és rádióadó moszkvai idő szerint 12 óra 30 perckor is elérhetetlen volt a világhálón.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár hétfőn a Kreml támogatásáról biztosította a VGTRK munkatársait. „A szakemberek azon dolgoznak, hogy feltárják a körülményeket, és megértsék, hová vezetnek azok nyomai, akik ezt a hackertámadást szervezték az alapvető infrastruktúra objektuma ellen” – tette hozzá a szóvivő.

Megvan a mesterterv Ukrajna NATO-csatlakozására – Putyin gyűlölni fogja

Egyre nyíltabban beszélnek arról nyugati körökben, hogy Ukrajna az aktív orosz–ukrán háború ellenére is tud csatlakozni a NATO-hoz. A Financial Times szerint a nyugatnémet modell Ukrajnára való alkalmazását több mint 18 hónapja vitatják magas szintű külpolitikai berkekben. A folyamat azért érhetett most fordulóponthoz, mert Ukrajna új stratégiát választott: Volodimir Zelenszkij elnök arra kéri szövetségeseit: katonailag és diplomáciailag erősítsék meg, hogy Oroszországot tárgyalóasztalhoz ültethesse. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.