BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan jönnek a kormány bejelentései a geszti Tisza-kastélyból

Szokatlan helyszínen, a geszti Tisza-kastélyban tartanak kormányinfót.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kihelyezett kormányülés kezdődött kedd este a Békés vármegyei Geszten, a Tisza-kastélyban. A kétnapos ülésen a miniszterek a kormány őszi feladattervéről és a gazdasági semlegesség programjáról tárgyalnak. 

GULYÁS Gergely
A geszti Tisza-kastélyban tartanak kormányinfót / Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Korábban megírtuk, hogy csütörtökön délután fél 3-tól tart kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő, ezúttal rendhagyó helyszínen, a geszti Tisza-kastélyba. A kormány Facebook-oldalának beszámolója szerint 

a kormányülésen napirendre került a munkáshitel terve, a kisvállalkozások tőkejuttatása, a gyermekek után járó adókedvezmények megduplázása és a 13. havi nyugdíj állandósítása.

Legutóbb három hete, szeptember 12-én tartott sajtótájékoztatót a miniszter és a kormányszóvivő, akkor a tárcavezető többek közt azt is elmondta, hogy a minimálbér-emeléssel kapcsolatban kiszámíthatóságot szeretnének. 

Az elmúlt időszakban egyértelműen a politika fókuszába került a nemzetgazdasági növekedés feltételeinek a megteremtése

Ez már csak azért is fogós kérdés, mert a magyar gazdaság talpra állását rég nem látott rossz nemzetközi környezetben kellene elérni. 

A külső tényezőkre adott választ Orbán Viktor a múlt héten hirdette meg egy nagyszabású konferencián. A kormányfő szerint a megoldás a gazdasági semlegesség, amelynek lényege, hogy egy blokkosodó világban Magyarország fenntartsa és kiszélesítse a kereskedelmi kapcsolatait. Ennek az elérése jelenti a lehetőséget arra, hogy a magyar gazdasági növekedés stabil lábakon álljon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.