BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 361. napja – a Hezbollah a Hamász brutális akcióját akarta megismételni

null
Összefoglaló:

Az izraeli hadsereg (IDF) felszólította a civileket Dél-Libanonban, hogy további figyelmeztetésig ne induljanak útra, ne szálljanak fel semmilyen járműre a Litani folyótól délre eső területeken. 

Izrael már rendszeres légitámadásokat indított az Irán támogatását élvező Hezbollah ellen / Fotó: AFP

„Dél-Libanonban heves harcok dúlnak, amelyekben 

a Hezbollah emberei a civil környezetet és önt is pajzsként használnák fel a támadások alatt”

– fogalmazott Avichay Adraee ezredes, az IDF arab nyelvű szóvivője az X-en. „Az ön biztonsága érdekében arra kérjük, hogy ne üljön járműbe a Litani folyótól északról délre” – tette hozzá. Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy a Libanon déli részén végrehajtott műveletekben a Hezbollah terrorcsoport libanoni síita fegyveres szervezethez tartozó célpontokat támadnak Izrael katonái. 

Izrael már az elmúlt két hétben rendszeres légitámadásokat indított az Irán támogatását élvező Hezbollah ellen Libanonban. Joáv Galant védelmi miniszter hétfőn jelezte, hogy hamarosan megkezdődik a Hezbollah elleni háború következő szakasza, amely lehetővé teszi az észak-izraeliek hazaköltözését.  

A Times of Israel cikke szerint Daniel Hagari, az IDF szóvivője egy angol nyelvű nyilatkozatában kijelentette, hogy 

a Hezbollah a határhoz közel „egy az október 7-i támadáshoz hasonló akciót akart végrehajtani az izraeli otthonokban”

Hagari szerint a terrorcsoport azt tervezte, hogy 

megszállja Izraelt, megtámadja a zsidó közösségeket, és ártatlan férfiakat, nőket és gyermekeket lemészárol. Ezt a tervet úgy nevezték, hogy »Hódítsd meg Galileát«.

„Nem engedjük megismétlődni október 7-ét egyik határunkon sem” – mondta csaknem egy évvel azután, hogy mintegy háromezer Hamász-terrorista berontott Izraelbe szárazföldi, légi és tengeri úton, mintegy 1200 embert meggyilkolva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.