BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Szijjártó Péter felhívást tett közzé Iránnal kapcsolatban

A külgazdasági és külügyminiszter megerősítette: Magyarország teheráni nagykövetségének személyzete jól van, senkinek nem esett bántódása az Izrael által elkövetett támadásban. Irán területén mintegy 30 magyar állampolgár tartózkodik, közülük tizenketten regisztráltak konzuli védelemre.

A hajnali órákban újabb kiterjedt katonai műveletekre került sor a Közel-Keleten. Az Iránnal szembeni támadás nyomán ismét arra kérünk mindenkit, hogy ne utazzanak a térségbe! – írja közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Irán, Izrael, magyarok, Szijjártó Péter
Irán: nincs magyar sérültje az izraeli katonai akciónak – 30 honfitársunk még kint tartózkodik / Fotó: AFP

A külgazdasági és külügyminiszter megerősítette: 

Magyarország teheráni nagykövetségének személyzete jól van, senkinek nem esett bántódása. Irán területén mintegy 30 magyar állampolgár tartózkodik, közülük tizenketten regisztráltak konzuli védelemre.

Ha valaki bajba kerül, kérjük, azonnal keresse a nagykövetséget vagy a konzuli ügyeletet! – nyomatékosította a miniszter.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, Izrael hadserege katonai csapást mért Iránra az éjjel. Ez a régóta ígért megtorlás azért, mert Irán október 1-jén rakéták százai zúdította a zsidó államra. Fontos kiemelni, hogy a hírek szerint az izraeliek az akciót megelőzően értesítette az irániakat, ami arra utal, hogy nem akarnak totális háborút Netanjahúék.

A légitámadás több órán át, több hullámban tartott, az izraeli harci repülőgépek 

  • katonai célpontokat, 
  • elsősorban rakéta-
  • és légvédelmi rendszereket bombáztak.

Teherán később úgy fogalmazott, a zsidó légierő korlátozott károkat okozott, a támadásra sikeresen reagált az iráni integrált légvédelmi rendszer.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.