BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális rendőrgyilkosság Izraelben, egy civil lőtte le a merénylőt

Javné közelében, egy autópálya-csomópontnál kezdett el lövöldözni az ismeretlen tettes. A merénylő egy rendőrrel végzett, több ember megsebesült. Az elkövető indítékai egyelőre nem ismertek.

Lőfegyveres merényletet követett el egy ismeretlen tettes kedden az izraeli Javné közelében, egy autópálya-csomópontnál több jármű és utasai ellen. Több embert megsebesített, közülük egy meghalt még kórházba szállítása előtt – közölték az izraeli hatóságok.

Izrael merénylet terrortámadás
Terrortámadás történt Izraelben / Fotó: AFP

Egy harminc év körüli rendőrt gyilkolt meg az út szélén álló és lövöldöző terrorista. Az esetet látva autójával megállt a helyszínen egy orvos, hogy segítséget nyújtson, de őt elütötte egy jármű, ami miatt könnyebben megsérült. A merénylőt, aki előtte a csomópont több másik részén is az autókra lőtt, végül egy civil lőtte le.

A helyszínre ment Itamár Bengvír nemzetbiztonsági miniszter.

Olyan reformot vezettünk be, amely újra és újra bizonyította sikerességét. A civilek engedéllyel tartott fegyverükkel sok emberéletet mentettek már meg

– jelentette ki a tárcavezető az általa bevezetett változtatásokra utalva, amelyek megkönnyítik a civileknek a fegyverviselési engedély megszerzését.

A merénylőt egy civil lőtte le / Fotó: AFP

A rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre, és helikopterrel átkutatta a környéket, esetleges további merénylőket keresve.

Katonákat és rakétavédelmi rendszert küld Izraelbe Amerika

Az Irán elleni támadás után Washington megerősítené Izrael légvédelmét. Az amerikaiak az egyik legfejlettebb rakétavédelmi rendszerüket, a THAAD-ot telepítik az országba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.