BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

A Hezbollah parancsnokait ölte meg az izraeli hadsereg

Az IDF újabb sikereket könyvelt el. Az izraeli hadsereg a Hezbollah fontos parancsnokait megölte és fegyverraktárt is megsemmisített Libanonban a csütörtökre virradó éjjel.

Az izraeli hadsereg (IDF) újabb fontos pozíciókat betöltő Hezbollah-terroristákat iktatott ki. A több izraeli harckocsik kilövéséért felelős Ahmad Mustafa Alhaj Alit és Muhammad Ali Hamadant Libanonban érte a végzet – jelentette az IDF csütörtökön reggel.

Az izraeli hadsereg újabb sikereket könyvelt el.
Az izraeli hadsereg újabb sikereket könyvelt el / Fotó: Marcin Bielecki

A milícia két tagja páncéltörő rakétát lőttek ki Izraelre. Ali a libanoni szervezet parancsnoka volt Hula térségében, míg Hamdan páncéltörő egységet vezetett Mis al-Dzsabal térségében.

Az IDF szerda éjjel megtámadott több fegyverraktárt Bejrút térségében, amely során a Hezbollah további katonai infrastruktúráját és fegyverraktárait semmisítették meg Dél-Libanonban – tájékoztatott a The Jerusalem Post.

USA: vereséget szenvedne, ezért akar tűzszünetet a Hezbollah

Az Egyesült Államok szerint a Hezbollah azért támogatja a libanoni parlamenti elnök tűzszüneti felhívását, mert közeleg a veresége. Amerika ugyanakkor alapvetően diplomáciai megoldást szeretne az Izrael és a milícia közötti konfliktusra, így tárgyal a tűzszünetről.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.